Prima paginăActualitate

Romașcan în stare gravă la spital, după ce a fost împușcat la vânătoare

Romașcan în stare gravă la spital, după ce a fost împușcat la vânătoare

Dimensiune text

 

 

Luni seară, 9 iulie, un bărbat din Roman a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgență Roman, după ce a fost împușcat la o partidă de vânătoare, pe Fondul de vânătoare Secuieni.

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Neamț au fost solicitate, la ora 22.06, în sprijinul victimei, un bărbat de 60 de ani, cu diagnosticul plagă împuşcată accidental la vânătoare regiunea pelvină stângă și şoc hemoragic, care a fost preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Conform IPJ Neamț, în jurul orelor 21, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Moldoveni au fost sesizați referitor la un accident produs pe Fondul de vânătoare Secuieni, iar din primele cercetări a rezultat faptul că în timp ce un bărbat de 60 de ani, din Roman, participa la o partidă autorizată de vânătoare colectivă, produs pe Fondul de vânătoare Secuieni administrat de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Roman, ar fi fost împușcat în mod accidental de un alt bărbat, de 52 de ani, din Piatra Neamț.

„Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență Roman, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și uz de armă letală fără drept, la sfârșitul cercetărilor urmând a se propune soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman”, a precizat agent de poliţie Georgiana Moşu, din cadrul Compartimentului Relații Publice al IPJ Neamț.

Citește și:   Restricții și în satul Tupilați, după creșterea cazurilor COVID-19. Restaurante închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend

La Spitalul Roman, victima a fost dusă direct în sala de operație, iar după intervenția chirurgicală prognosticul medicilor romașcani este unul pozitiv.

„A fost o partidă de vânătoare organizată pentru realizarea cotei de recoltă la mistreț, la care au participat vânători membri ai Asociației noastre, cu autorizație de vânătoare. În timpul acestei acțiuni de vânătoare, unul dintre participanți a fost rănit prin împușcare de către un altul, membru vânător cu acte în regulă, posesor de permis de vânătoare permanent. În momentul de față se fac cercetări de către organele în drept, pentru a se stabili exact împrejurările în care a avut loc evenimentul. În ceea ce ne privește, vom face și noi o anchetă internă, pentru a stabili cauzele care au dus la producerea evenimentului și ce măsuri putem lua pe viitor pentru a preveni astfel de incidente”, a afirmat directorul AVPS Roman, Marius Grosu.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0