Romașcan imobilizat de polițiști după ce a refuzat carantina

Romașcan imobilizat de polițiști după ce a refuzat carantina

Dimensiune text

 

Un bărbat din Roman s-a ales cu dosar penal după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu, apoi a refuzat carantinarea instituționalizată.

Vineri, 26 iunie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de articolul 352, alineatul 1, din Codul penal, informează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. Fapta se poate pedepsi cu până la trei ani de închisoare.

Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, cu privire la faptul că joi, 25 iunie, în jurul orelor 16.00, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Roman, nu a respectat măsura carantinării obligatorii, după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu, părăsind centrul de carantină din incinta Grupului Şcolar Economic din municipiul Piatra Neamţ, centru în care a fost introdus în aceeaşi zi. În momentul în care a părăsit centrul de carantină, persoana în cauză a fost imobilizată de echipajul de poliţie prezent la faţa locului, urmare a sesizării prin 112 cu privire la faptul o persoană refuză carantinarea instituţionalizată.

„Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie”, au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

În cursul zilei de ieri, la nivel național, polițiștii și jandarmii au aplicat 468 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 179.850 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, în data de 25 iunie, la nivel național, 174 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0