Prima paginăActualitate

Romașcan dat în urmărire pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”, prins de polițiști

Romașcan dat în urmărire pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”, prins de polițiști

Dimensiune text

Un bărbat din Roman pe numele căruia instanța de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune a fost depistat de polițiștii de investigații criminale, informează IPJ Neamț.

Joi, 18 martie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat, pe o stradă din municipiul Roman, un bărbat de 51 de ani, care era căutat la nivel național. Acesta era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 5 ani, 6 luni și 26 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

„În fapt, la data de 29 iunie 2018, o persoană necunoscută a indus în eroare prin telefon persoana vătămată în vârstă de 77 de ani, din Roman, în sensul în care s-a recomandat în mod mincinos că este fiul ei şi că a suferit un accident de circulaţie, având nevoie de suma de 1.500 de euro pentru plata unei intervenţii chirurgicale. În aceeaşi seară, cunoscând şi sprijinind activitatea infracţională a persoanei în cauză, bărbatul de 51 de ani s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate, de la care a ridicat 1.500 de euro.

La data de 30 iunie 2018, prin aceeaşi metodă, o femeie din municipiul Roman, în vârstă de 89 de ani, a fost indusă în eroare prin telefon de o persoană necunoscută, care a afirmat în mod mincinos că este un nepot şi că a suferit un accident grav, având nevoie de o sumă de bani pentru operaţie, bărbatul în cauză deplasându-se la locuința acesteia, de la care a primit 2.800 de lei și 50 de euro”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0