Romașcan condamnat la închisoare pentru tâlhărie, prins în Marea Britanie

HomeActualitate

Romașcan condamnat la închisoare pentru tâlhărie, prins în Marea Britanie

 

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen cooperează pentru identificarea persoanelor care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, polițiștii au preluat doi nemțeni, de la autoritățile britanice, după ce aceștia au fost dați în urmărire internațională și au fost depistați pe teritoriul Marii Britanii, informează IPJ Neamț.

În data de 7 septembrie, o escortă formată din poliţişti nemțeni a preluat doi bărbați, de 25 și 32 de ani, din Dragomirești și Roman, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de instanțele românești. Tânărul de 25 de ani a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare și amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, fiind depistat în data de 15 august de autoritățile britanice. Totodată, romașcanul de 32 de ani a fost depistat pe teritoriul Marii Britanii în data de 27 martie, fiind condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

„În primele șase luni ale anului în curs, 34 de persoane căutate de polițiștii nemțeni au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, precizează comunicatul IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0