Prima paginăActualitate

Romașcan condamnat în Italia pentru sechestrare de persoane, prins de polițiști

Romașcan condamnat în Italia pentru sechestrare de persoane, prins de polițiști

Dimensiune text

 

 

Vineri, 26 octombrie, poliţiştii Compartimentului Supravegheri Judiciare şi Urmăriri din cadrul Poliţiei Municipiului Roman au depistat şi reţinut un bărbat de 51 de ani, din Roman, care poseda mandat de arestare european.

Conform IPJ Neamț, acesta deţinea pe numele său un mandat de arestare european emis de către autorităţile judiciare italiene, fiind condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 7 ani, 6 luni, 18 zile şi amendă de 500 euro pentru comiterea infracţiunii de „sechestrare de persoane în concurs”.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 27 şi 28 iulie 2007, bărbatul, împreună cu alţi doi conaţionali, înarmaţi cu cuţite, au intrat în locuinţa unui cetăţean ucrainean, din San Vito al Tagliamento, Italia. Aceștia l-au lovit cu pumnii şi picioarele, după care i-au acoperit capul şi l-au obligat să urce în autoturismul lor cu care l-au dus într-un apartament din Mestrino, Italia. Acolo, cetăţeanul ucrainean a fost ţinut sechestrat, fiind în continuare bătut, iar la un moment dat a profitat de absenţa agresorilor, reuşind să se elibereze şi să fugă. Poliţiştii nemţeni l-au condus şi prezentat pe romaşcan Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a IPJ Bacău, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului European de arestare”, informează IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0