Prima paginăPolitica

Romanul va avea un nou primar începând de miercuri

Romanul va avea un nou primar începând de miercuri

Dimensiune text

 

Noul primar al municipiului Roman, ales în urma alegerilor locale din luna septembrie, Leonard Achiriloaei, va fi învestit în funcție miercuri, 28 octombrie, în cadrul unei ședințe în care va fi constituit și noul Consiliul Local, convocată pentru ora 15, la care va participa și prefectul George Lazăr.

Leonard Achiriloaei

Leonard Achiriloaei

La alegerile locale de la finalul lunii septembrie, câștigătorul mandatului de primar al Romanului pentru următorii patru ani a fost Leonard Achiriloaei, candidatul PNL, cu 32,85%, acesta obținând 5.604 voturi, la diferență de doar câteva sute de voturi de candidatul Alianței pentru Roman 2020/PSD, Viorel Stan, care a obținut 28,52%, adică 4.865 de voturi.

În ceea ce privește componența noului Consiliu Local al municipiului Roman, cinci partide vor avea reprezentare în legislativul local, astfel: PNL – 8 consilieri: Roxana Iorga, Andrei Fron, Dana Păiuș, Constantin Ghica, Alin Tănase, Roxana-Dumitrița Lohan, Ștefan-Ionuț Gârbea și Elena Chelmuș; Alianța pentru Roman 2020/PSD – 6 consilieri: Viorel Stan, Ionuț Liviu Ciocoiu, Iulia Havrici Tomșa, Radu Cătălin Curpăn, Dragoș Viorel Moroșanu, George Alexandru Bălan; USR PLUS – 4 consilieri: Radu Samson (USR), Ionuț Corbu (PLUS), Ovidiu Mărtici (USR), Cristian Dăniluc (USR); Partidul Împreună Pentru Moldova – 2 consilieri: Teodora Baciu și Bogdan Roman; Pro România – un consilier: Victor Barcan.

Dintre consilierii locali urmează a fi desemnat și noul viceprimar al municipiului Roman, lucru care se va putea petrece chiar în ședința de mâine sau în cadrul unei ședințe viitoare a Consiliului Local. La alegerile locale parțiale de la Roman din 2017, viceprimarul a fost desemnat în cadrul aceleiași ședințe de învestire în funcție a primarului.

În zona Roman, ședințe de învestire în funcție a noilor primari și de constituire a noilor consiilii locale mai sunt programate a avea loc: miercuri, 28 octombrie, la Gherăești, Cordun, Stănița, Tămășeni, Bîra, Icușești, Sagna, Văleni, Secuieni, Trifești și Dulcești; sâmbătă, 31 octombrie, la Săbăoani, Bozieni și Valea Ursului; luni, 2 noiebrie, la Moldoveni.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vasile 1 an

    Pe bună dreptate, sărmanii moldoveni sunt lăsați la urmă, pentru că nu beneficiază nici de apă, nici de canalizare, nici de gaz metan.
    Si nici perspective nu sunt!