Prima paginăActualitateRoman

Romanul va avea piste pentru biciclişti

Dimensiune text

Transportul cu bicicleta devine o prioritate în strategia municipiului Roman pentru următorii ani. În vederea reducerii emisiilor de carbon şi pentru ca romaşcanii să respire un aer cât mai curat, în documentul privind linia de dezvoltare a municipiului până în anul 2027 se pune accent pe înlocuirea deplasării cu maşina personală în favoarea celei cu bicicleta ori scuterul, lucru greu de realizat acum.

„Mobilitatea alternativă nepoluantă este slab reprezentată, transportul cu bicicleta nefiind prioritizat şi nedispunând de o infrastructură adecvată. Sunt necesare investiţiile în infrastructura pentru biciclete. Investiţiile de reabilitare a spaţiilor publice asemeni străzilor Bogdan Dragoş, Mihai Viteazu, Smirodava, Tineretului, bulevardul Republicii, înspre a le oferi pietonilor, sunt un indicator al interesului local pentru un oraş redat oamenilor şi bicicletelor. Este, astfel, imperioasă finalizarea unor trasee de biciclete integrate, care să deservească zonele importante ale oraşului şi care să arate locuitorilor convingerile administraţiei referitoare la potenţialul acestui mod de deplasare”, se precizează în Strategia de Dezvoltare Integrată a municipiului Roman pentru perioada 2014 – 2027, documentul aflat în dezbatere publică.

Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, una dintre priorităţi este „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. „Astfel, crearea unor infrastructuri adecvate transportului cu bicicleta devine o cerinţă de bază pentru oraşele care îşi propun să asigure o calitate ridicată a mediului şi, în consecinţă, a vieţii urbane. Lungimea redusă a pistelor dedicate cicliştilor contribuie la o atractivitate redusă a acestei tipologii de transport în municipiul Roman. Din acest motiv, se impune crearea unei infrastructuri adecvate atât pentru deplasările în scop utilitar, cât şi în cele de agrement. În acest sens, Primăria Roman a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu, din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, un proiect privind crearea de piste pentru biciclişti. Se intenţionează şi accesarea POR pentru satisfacerea acestui deziderat prin realizarea unor proiecte”, se mai precizează în acelaşi document.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0