HomeRoman

Romanul va avea 4,5 kilometri de rețele de apă noi

Compania județeană Apa Serv va moderniza, din fonduri proprii, cel puțin 4.500 de metri de rețea de distribuție a apei potabile, la Roman. Cele mai ample lucrări de modernizare a rețelei se vor desfășura în zona Aleea Revoluției.

 

 

După ce, pe parcursul acestui an, întreruperile furnizării apei potabile au dat de furcă romașcanilor, rețelele de apă vechi vor fi înlocuite de compania județeană Apa Serv, grație unor investiții realizate din fonduri proprii. Ca urmare a unor ample discuții dintre reprezentanții companiei și cei ai municipalității, la începutul acestei săptămîni a fost stabilit un „plan de bătaie” privind modernizarea rețelei de apă din Roman, care va fi pus în aplicare anul viitor. Modernizarea rețelei de apă va viza peste 4.500 de metri liniari de conducte.

Am negociat și am stabilit de comun acord cu reprezentanții companiei județene Apa Serv o parte dintre lucrările de modernizare a rețelei de apă din municipiu, care vor fi realizate anul viitor, la propunerea municipalității. Investiția va fi finanțată de compania Apa Serv din fonduri proprii și se referă la înlocuirea rețelelor de distribuție a apei potabile, în  mai multe zone ale orașului„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Deocamdată, planul de modernizare a rețelelor de apă se referă la înlocuirea a 340 de metri de conducte de apă pe strada Victor Hugo, de la intersecția cu strada Alexandru cel Bun și pînă la centrala termică 25, precum și la înlocuirea conductelor de apă din spatele blocului 1 de pe strada Victor Hugo. Pe strada Bucovinei, între bulevardul Nicolae Bălcescu și strada I.L. Caragiale, conductele de apă vor fi înlocuite pe o lungime de 400 de metri, iar pe strada I.L. Caragiale vor fi montate conducte de apă pe o lungime de 190 de metri, în locul celor existente la ora actuală. Modernizarea rețelei de apă mai vizează strada C.A. Rosetti, pe o porțiune de 650 de metri situată între strada Bogdan Dragoș și strada Smirodava. De asemenea, conductele vor fi înlocuite pe o lungime de 750 de metri pe strada Mihai Viteazul, între intersecția cu strada Anton Pann și cea cu strada Ion Nanu. Alți 82 de metri de conducte de pe strada Ion Creangă, între Bulevardul Republicii și strada Olteniei, vor fi înlocuiți anul viitor.

În zona Aleea Revoluției se vor realiza cele mai ample lucrări de modernizare a rețelelor de apă, prin înlocuirea a 260 de metri de conducte între intersecția cu strada Mihai Viteazu și intersecția cu Aleea Iasomiei, înlocuirea a 350 de metri de conducte între intersecția cu strada Mihai Viteazu și intersecția cu strada Martir Cloșca, respectiv prin înlocuirea a 540 de metri de conducte de apă între intersecția cu strada Martir Cloșca și intersecția cu strada Ioan Nanu. Modernizarea rețelelor va mai viza și zona Aleei Liliacului, între strada Martir Cloșca și strada Liliacului, pe o lungime de 260 de metri, dar și strada Alexandru Zirra, unde se vor înlocui 220 de metri de conducte, respectiv strada Muncii, unde lucrările de modernizare vor conduce la înlocuirea a 230 de metri de conducte.

În total, se vor moderniza aproape 4,5 kilometri de rețele de distribuție a apei. Pregătim, de asemenea, un plan de investiții referitor la modernizarea rețelelor de canalizare din mai multe zone ale municipiului„, a mai specificat primarul Leoreanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0