Prima paginăCultural

Romanul SF „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, lansat la Piatra Neamț

Dimensiune text

Iubitorii de literatură SF s-au întâlnit, luni seară, la Piatra Neamţ, cu scriitorul Marian Coman. Acesta a inclus municipiul din Neamţ în turneul său naţional de prezentare a romanului SF „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”. Lansarea de carte a avut loc la Librăria „Diverta”, din mall Galleria.

Marian Coman„Mă bucur foarte mult că ai ajuns să lansezi cartea şi la Piatra Neamţ, o carte cu poveşti, aşa cum ne-ai obişnuit tu, mai ales că nu a mai fost de ceva timp un asemenea eveniment în Piatra Neamţ şi e păcat. Te rog să faci în aşa fel încât volumul al doilea să fie lansat prima dată la Piatra Neamţ. M-am apucat să citesc şi am ajuns la concluzia că nu e bine să fie citită cartea în tren, că riscaţi să scăpaţi staţia şi să nu mai coborâţi din tren”, a spus Dan Popescu, un bun prieten al scriitorului.

„Marian Coman este o prezenţă în literatura SF românească cu o anumită unicitate a lui, are un farmec al lui. Veţi descoperi în cartea lui viaţa în carne şi oase. Toată literatura lui Marian este o literatură lipsită de previzibilitate, aşa cum scriu şi criticii, şi acesta este un lucru extraordinar, fiindcă cititorii sunt stresaţi de rutină. Ori, citind cărţile lui Marian Coman, te eliberezi de rutină şi te oxigenezi. Cartea pe care o aduce acum face un lucru foarte interesant: vă va oxigena fiecare celulă, de la interior spre exterior, şi va fi o experienţă foarte frumoasă”, a afirmat Ovidiu Bufnilă, eseist şi prozator român SF.

Marian Coman este premiant al Concursului European de literatură SF, iar o parte dintre cărţile sale se pot achiziţiona şi de pe site-ul amazon.com.

lansare 03Turneul de promovare al romanului „Haiganu. Fluviul Șoaptelor” a început în urmă cu o lună şi se va încheia peste câteva zile. În total, scriitorul se va fi oprit în 22 de oraşe din ţară. La Piatra Neamţ, Marian Coman a povestit cum a luat naştere romanul: „Cu trei ani în urmă, am primit o propunere de la Răzvan Ionaşcu, de la Editura «Harap Alb continuă», să fac un text pentru o revistă de benzi desenate, care-şi propunea să readucă genul acesta în România şi să continue basmul lui Ion Creangă în bandă desenată şi într-un univers fantasy modern, care ar putea să le aducă aminte unora de cărţi precum «Games of Thrones» sau «Lord of the rings». A fost mai mult o joacă, nu am refuzat provocarea, mai ales că am scris despre un personaj care mie mi-a fost foarte drag încă de pe vremea în care citeam povestea lui Ion Creangă, este vorba despre Ochilă, pe care l-am interpretat în varianta fantasy ca un zeu aruncat pe pământ. El este Haiganu, care îşi trage originea din Ochilă”.

În urmă cu un an, Marian Coman a renunţat la jurnalism pentru a se dedica exclusiv scrisului, iar pentru anul viitor are în plan lansarea celui de-al doilea volum din trilogia începută cu „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”

Cartea poate fi achiziţionată din librării sau de pe internet şi costă 32 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0