HomeActualitateRoman

Romanul sărbătoreşte Ora Pământului

A VII-a ediţie a evenimentului „Ora Pământului” se va sărbători sâmbătă, 28 martie, printr-o acţiune care se va derula în centrul municipiului Roman. Romaşcanii sunt invitaţi să stingă luminile pe 28 martie, la ora locală 20.30, alături de alte 7.000 de oraşe din peste 162 de ţări.
Sâmbătă, în intervalul orar 20.30 – 21.30, se va întrerupe iluminatul public pe E85, pe sectorul Hotel Roman Plaza, până la Giratoriul Florilor, sensul giratoriu – de la intersecţia bulevardului Roman-Muşat cu bulevardul Republicii. De la ora 20.30 la ora 21.00 va avea loc marşul candelelor, cu plecare de la Giratoriul Florilor şi până la Hotel Roman Plaza, spre punctul de întâlnire Piaţa „Roman-Vodă”. Începând cu ora 21.00, sportivi ai Clubului Bao vor prezenta un exerciţiu demonstrativ cu făclii, iar elevi ai Şcolii de Artă Sergiu Celibidache vor susţine un moment artistic.
După aceste momentul, primarul Leoreanu va premia cele nouă instituţii de învăţământ din Roman care au participat la concursul local „Colectăm deşeuri de ambalaje” (desfăşurat în perioada 23 – 27 martie), competiţie iniţiată de Primăria Roman, pentru popularizarea colectării selective a deşeurilor, ca participare la ediţia a III-a a competiţiei naţionale Oraşul Reciclării, coordonată de EcoRom Ambalaje. La final, se vor lansa lampioane şi se vor aprinde vulcani cu scântei.

ora 01Pe lângă activitatea din centrul oraşului, administraţia locală a decis că, în noaptea de 28 spre 29 martie, se va întrerupe iluminatul ornamental la obiective municipale: sediul central al Primăriei, Casa Căsătoriilor, Poliţia Locală Roman, Biblioteca Municipală, Muzeul de Artă, Vila Calistrat Hogaş, Stejarul Unirii, statuia lui Ștefan de Mare din sensul giratoriu de la Favorit şi Casa de Cultură.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ stinge lumina în Ora Pământului

Și Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ se alătură celor care marchează „Ora Pământului”, sâmbătă. Reprezentanţii acestei instituţii vor stinge lumina în intervalul 20.30 – 21.30. „Evenimentul organizat sub sloganul «Dăruieşte naturii din energia ta» îşi propune să transmită opiniei publice un mesaj cu un puternic impact despre nevoia de acţiune împotriva modificărilor schimbărilor climatice din ultimii ani cauzate de emisiile majore în atmosferă a gazelor cu efect de seră, ca urmare a intervenţiei umane. Acţiunea planetară «Ora pământului» nu ne invită să respectăm doar natura, ci ne invită, în primul rând, să ne respectăm pe noi înşine, astfel ajungând să-i respectăm şi pe cei din jur, să preţuim tot ce ne înconjoară, devenind mai responsabili şi înţelegând că, deşi suntem diferiţi, comportându-ne ca o comunitate, putem schimba lumea în care trăim”, se arată în comunicatul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ.

Ora Pământului a fost organizat pentru prima dată în Sydney, pe 31 martie 2007. În România, Ora Pământului se sărbătoreşte din anul 2009. La ediţia 2014, peste 7.000 de oraşe, din peste 162 de ţări, au stins lumina.

Comentarii

WORDPRESS: 0