Prima paginăSport

Romanul, reprezentat de opt sportivi la naţionalele de atletism

Dimensiune text

Sâmbătă şi duminică, 24 şi 25 august, cei mai buni atleţi ai României vor alerga şi arunca pentru medalii, la seniori şi tineret, în Bucureşti. Bianca Perie şi Nicoleta Grasu sunt pretendente fără concurente la medaliile de aur, ca de obicei.

Pentru Nicoleta Grasu şi Bianca Perie, spre exemplu, participarea la cel mai important concurs atletic intern, campionatul naţional rezervat categoriilor seniori şi tineret, a devenit rutină. Obişnuite şi medaliate în concursurile internaţionale de mare anvergură, cele două sportive de sorginte romaşcană nu mai au, în acest moment, obiective mari, fiind abia întoarse de la Campionatul Mondial de Atletism de la Moscova, acolo unde Bianca s-a clasat pe un onorant loc al 11-lea, iar Nicoleta a ratat calificarea în finală. Cele două sunt, de departe, favorite la titlurile naţionale în probele de aruncare a discului, Nicoleta, respectiv aruncare a ciocanului – Bianca, în concursul final naţional atletic care va avea loc sâmbătă şi duminică, în Bucureşti.

La precedentul concurs naţional, etapa a treia a campionatului intern, Bianca Florentina Perie, campioana României la aruncarea ciocanului, a realizat baremul de participare la Campionatul Mondial de Atletism. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoş a izbutit să depăşească pragul celor 69,50 metri, baremul B de participare la mondiale, aruncarea sa cea mai bună măsurând 69,97 metri. Între timp, Bianca a aruncat 71,32 metri în calificări, la mondiale, apoi 71,25 metri în finala competiţiei amintite. Tot atunci, Nicoleta Grasu a reuşit, la rândul ei, să realizeze baremul B de participare la mondiale, 59,60 metri la aruncarea discului, cu zece centimetri mai mult faţă de cota minimă.

La sfârşitul lui august şi în prima parte a lunii septembrie, Bianca va participa la Liga Naţiunilor pe echipe, respectiv la Jocurile Francofone.

Clubul Atletic Roman intră în concurs cu şase sportivi

La cel mai important concurs intern al sezonului de vară, Clubul Atletic Roman va fi reprezentat de şase sportivi. Florin Asmarandei şi Cosmin Ghiroagă vor concura la aruncarea ciocanului. Junioara Mihaela Asmarandei îşi va testa capacitatea în proba de aruncare a discului, în vreme de George Zaharia şi Adrian Nicolau vor arunca suliţa. În fine, Gabriel Tudorache va alerga în probele de 400 metri plat şi 400 metri garduri.

În etapa a doua a naţionalelor, seniori, tineret şi juniori 1, desfăşurată la sfârşitul lui iunie, Elena Mihaela Asmarandei, sportivă pregătită de Carmen Iederan, s-a clasat pe poziţia a patra, cu 45,64 metri. Cosmin Ghiroagă a ocupat poziţia a treia la juniori 1. Adrian George Neculau s-a clasat al doilea la aruncarea suliţei, seniori, cu 62,74 metri. Florin Sebastian Asmarandei s-a clasat tot al doilea, la aruncarea ciocanului de 7 kilograme, seniori, cu 60,03 metri.

De la LPS Roman nu va fi prezent niciun sportiv, la finalele naţionalelor de seniori şi tineret, în acest caz fiind vorba doar de posibile participări ale sportivilor juniori. „Carla Francesca Sescu, ocupantă a locului secund la Festivalul Olimpic al Tineretului European, în acest an, la aruncarea discului, resimte oboseala după numărul de concursuri din 2013. Aruncătorul de ciocan Alexandru Ionuţ Cozma, ocupant al locului I la aruncarea ciocanului de şase kilograme în concursul juniorilor, cu 54,97 metri, are un picior în ghips, iar Roxana Perie este accidentată”, a afirmat antrenorul emerit Emilian Floroiu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0