Prima paginăSport

Romanul, numărul doi în ţară în Cupa României la handbal feminin

Dimensiune text

„Deocamdată, în handbalul feminin, capitala Moldovei este Romanul”, afirmă primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Performanţa handbalistelor de la HCM Roman, finaliste în Cupa României, este una foarte greu de realizat şi numai ele şi antrenorii ştiu cât de greu este de a fi atinsă. Primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, sprijină în continuare cea mai bună echipă feminină de handbal din Moldova. În acelaşi timp, din postura de preşedinte de onoare al clubului romaşcan, are cel mai greu cuvânt de spus în ce priveşte perspectiva. A fost alături de echipă la finala de la Târgovişte.

cupa 3Într-o conferinţă de presă organizată luni dimineaţă, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a afirmat: „A fost un eveniment de mare onoare şi de mare responsabilitate finala Cupei României. Unul care ridică Romanul sus de tot. M-am întâlnit cu oficiali ai Federaţiei de Handbal şi cu primari. Cel din Târgovişte, gazdă foarte bună, mi-a spus că nu se aştepta ca Romanul să fie atât de sus. Primarul din Baia Mare ne-a felicitat pentru modul în care am reuşit să avem asemenea echipă, dar mi-a şi zis că am deranjat foarte mult. În semifinală, cam toate energiile trăgeau pentru Craiova. Cum să se poată ca un orăşel precum Romanul să aibă pretenţii? Deocamdată, în handbalul feminin, capitala Moldovei este Romanul. Am vrut, iniţial, să stau pe bancă, alături de jucătoare şi antrenori. M-am răzgândit, pentru că am considerat că ar fi mai bine să nu le transmit emoţiile. Am făcut bine. Echipa a dat dovadă de mare tărie şi m-am simţit mândru că sunt romaşcan. A fost o premieră pentru Roman să joace pentru locul I în Cupa României. La finalul meciului, am strâns fetele în braţe. Noi n-avem putere financiară. Cei din Baia Mare au făcut un efort foarte mare pentru a aduce cinci autocare cu suporteri la Târgovişte. Noi n-am putut să ne permitem. Practic, aşa se face. Am văzut că Baia Mare a bătut la multe goluri diferenţă în meciurile anterioare şi mi-am dat seama că va fi greu. Dar, am şi eu orgoliul meu de romaşcan. Galeria din Braşov s-a unit cu cea din Baia Mare. Cei din Târgovişte au fost neutri până în momentul în care arbitrii ne-au eliminat trei jucătoare în acelaşi minut. Pentru Baia Mare era doliu dacă ar fi câştigat Romanul. Erau pregătiţi cu şampanie, cu tot. Cei din Târgovişte au început să ţină cu Romanul. Baia Mare este o maşină de handbal. Portăriţei de la Baia Mare, Paula Ungureanu, i-am zis să apere tot aşa la naţională. La 5-0 pentru ele mă gândeam la o tocăniţă. N-a fost aşa. Este o palmă şi pentru cârcotaşi acest frumos rezultat al Romanului. M-a bucurat şi reacţia galeriei echipei adverse la sfârşit care a scandat: «Roman, Roman!» În ce priveşte următoarele meciuri, trebuie să gândim foarte pragmatic ce avem de făcut. Să vedem dacă jucăm în Cupa Cupelor sau în Cupa EHF”.

Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a adresat şi el felicitări echipei romaşcane pentru performanţa din Cupa României: „Iată că sunt şi lucruri plăcute pentru judeţul nostru şi aţi văzut că echipa de handbal feminin HCM Roman s-a clasat pe locul doi în cupă şi profit de această ocazie să o felicit! Tot ce este legat de Consiliul Judeţean şi de asocierile cu grupările sportive, acolo unde sunt performanţe, trebuie să le susţinem şi să fim alături de ele. Vreau să vă spun că alături de activitatea acestui club de la Roman este şi primarul Laurenţiu Dan Leoreanu. Cu această ocazie îl felicit şi pe el, pentru că este un susţinător înfocat al acestei activităţi şi iată că nu ne interesează aspectele politice, cât cele referitoare la om, la fiecare individ în parte, care se apleacă cu seriozitate asupra activităţilor sportive”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0