Romanul face parte oficial din Asociația „Moldova se dezvoltă”

HomePolitica

Romanul face parte oficial din Asociația „Moldova se dezvoltă”

 

 

Marți, 23 iulie, la Piatra Neamț s-a semnat actul de constituire al Asociației „Moldova se dezvoltă”, din care fac parte următoarele orașe: Roman, Piatra Neamț, Suceava, Iaşi, Botoşani, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Semnarea actului de constituire s-a făcut după ce, în luna decembrie a anului trecut, primarii celor șapte localități au semnat acordul cadru pentru înființarea asociației. Asociația „Moldova se dezvoltă” își propune realizarea de proiecte comune și atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea regiunii, dar și modernizarea infrastructurii rutiere – prin construirea Autostrăzii „Unirii”.

„Primarii din Asociația «Moldova se dezvoltă» au avut, de-a lungul anului, mai multe intervenții față de deciziile Guvernului, solicitând amendarea proiectului Legii bugetului pe 2019, dar criticând public și promisiunile făcute, dar neonorate, de Ministrul Finanțelor membrilor Asociației Municipiilor din România, cu privire la alocările financiare care au sărăcit bugetele autorităților locale. Lucian Micu, primarul municipiului Roman, reprezintă interesele romașcanilor atât în cadrul Asociației «Moldova se dezvoltă», cât și în cadrul Asociației Municipiilor din România, intervenind pentru ca deciziile guvernamentale să fie luate corect și în conformitate cu realitatea fiecărei localități în parte”, au precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 3 ani ago

    Pentru ca atunci cand denumim autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures, dintre Moldova si Transilvania, Autostrada Unirii, avem in vedere Unirea Transilvaniei cu Romania, care, la 1Decembrie 1918, atunci cand aceasta unire s-a facut, includea si Basarabia, adica jumatatea de rasarit a Moldovei, nu ar fi oare de dorit, in primul rand pentru niste primari care, pe buna dreptate, se solidarizeaza pentru dezvoltarea regiunii defavorizate a Romaniei si a Uniunii Europene care, din pacate, a ajuns sa fie astazi Moldova dintre Prut si Carpati, sa se adreseze si celor interesati si mai ales, demni de luat in seama dintre mult mai napastuitii lor colegi, edili ai unor asezari, din nefericire, intre timp, din nou instrainate ? De unde oare daca nu de aici, din aceasta parte de tara, ar trebui sa provina in primul rand intelegerea, speranta si sprijinul lor ? Deocamdata, anul acesta, la Universitatea din Iasi, le pretindem absolventilor de acolo cel putin media 9,50, pentru a fi admisi cu bursa si cel putin media 8,50, pentru a fi admisi cu taxa, adica medii cu mult mai mari decat celor de aici, situatie in care peste o mie dintre ei raman pe dinafara. Frate, frate, dar branza-i pe bani, vorba lui Igor Dodon…Ba chiar nici pe bani, dupa cum se vede…