Romanul este în finală la „Poveștile Cangurului”

Daria Pricope, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, va participa la etapa națională a concursului „Poveștile Cangurului”. Premiul I la ediția de anul trecut a revenit tot unei romașcane, Mălina Pălăncianu, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, care a fost recompensată cu o tabără în Croația.

 

 

Daria Pricope (foto), elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Roman-Vodă”, va participa la proba de baraj, echivalentă cu etapa națională, a Concursului Național „Poveștile Cangurului”.
Ea s-a calificat în urma rezultatului foarte bun obținut la etapa de masă a concursului, din 28 octombrie 2011. Concursul este organizat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Fundația pentru Integrare Europeană „Sigma” și Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și Societatea Română de Science Fiction și Fantasy.

Particip la concursuri de cînd mă știu. La «Poveștile Cangurului» m-am înscris de la prima ediție, pentru că mi s-a părut o provocare interesantă. Îmi place să citesc. Cînd am aflat rezultatul, m-am bucurat mult și mă simt onorată să reprezint județul la etapa finală. În octombrie, «Cangurul» a ținut cu mine. Sper să fie de partea mea și la baraj și să obțin un rezultat de… poveste„, a spus Daria.

 

Concursul a vizat evaluarea competențelor de lectură ale elevilor. Ei au avut de răspuns, în 60 de minute, la 40 de întrebări, din 50 propuse, formulate pe baza unui text la prima vedere, de aproximativ 15 pagini. Itemii au fost punctați diferit, în funcție de gradul de dificultate, și au solicitat capacitatea de concentrare, atenția, viteza de citire, cunoștințele de limba română, cultura generală și imaginația elevilor. Apreciez în mod deosebit acest concurs atît pentru caracterul lui inter și transdisciplinar, cît și pentru obiectivitatea evaluării, întrucît testul e grilă. Daria este o elevă de excepție, pasionată de lectură și dornică de competiții. A mai obținut rezultate foarte bune și la alte concursuri școlare, ultima participare la o etapă națională fiind în 2010, la Concursul Național Interdisciplinar «Plus/minus Poezie». Pentru Daria, ca și pentru mulți alți elevi din Colegiul Național «Roman-Vodă», cărțile «au suflet», prin urmare li se acordă atenția cuvenită„, a spus profesorul de limba și literatura română Paul Alexandru.

Aceasta nu este prima performanță a unui elev romașcan la acest concurs. Anul trecut, la proba de baraj, Mălina Pălăncianu, îndrumată de același profesor, a obținut premiul I, cu punctaj maxim, ceea ce i-a adus o excursie de o săptămînă în Croația.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!