Prima paginăCultural

Romanul este gazda celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru „Gong”

Romanul este gazda celei de-a treia ediții a Festivalului de Teatru „Gong”

Dimensiune text

 

 

De vineri, 5 aprilie, la Roman se desfășoară cea de-a treia ediție a Festivalului de Teatru „Gong”. În cele trei zile ale festivalului, inițiat de Asociația Culturală cu același nume, vor avea loc nu mai puțin de 17 spectacole susținute de copii și tineri, precum și un spectacol al Teatrului „Bacovia” din Bacău, în Sala de festivități „Nicolae Manolescu Strunga” a Primăriei Roman.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 5 aprilie, la ora 10. De la ora 10.30 este programat Concursul secțiunii individual, iar de la ora 11.30 Concursul secțiunii trupe, Festivitatea de premiere a celor două secțiuni urmând a se desfășura la ora 15.00. În concursurile zilei de vineri vor intra trupele: „Genius” din Zemeș, Bacău, cu spectacolul „D-ale lui Caragiale”, adaptare după I.L. Caragiale; „Masca”, din Roman, cu spectacolul „Creangă… de ieri și de astăzi”, adaptare după basme populare; „Arlechino”, din Bârlad, cu spectacolul „Venirea pe lume a lui Fir-Întreg”, după Nicoleta Hordună; „Ștrumfii”, din Odobești, Dâmbovița, cu spectacolul „Cine vede tot nu crede”, de Mihai Georgescu; „Ludicii”, din Brăila, cu spectacolul „o noapte furtunoasă”, după I.L Caragiale; „Giganții” din Cuza-Vodă, Călărași, cu spectacolul „Sabia Creștinătății”, de Elena Dinu Gavrilă; „Alfa”, din Onești, cu spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, de Ion Creangă; „Ștrumfii”, din Odobești, Dâmbovița, cu spectacolul „Vasilache și Mărioara”, de Alecu Popovici; „Genius” din Zemeș, Bacău, cu spectacolul „Tinerețe fără să învețe și viață fără de carte”, de Corneliu Ghițescu; Trupa „Avante” din Orhei, Republica Moldova, cu spectacolul „Pomul vieții”, de Dumitru Matcovschi; „Art Work Atelier”, din Iași, cu spectacolul „O poveste cu Jazz”, de Diana Roman.

Sâmbătă, 6 aprilie, la ora 14 va debuta Concursul secțiunii Liceu, cu participarea trupelor: „Birlic”, din Fălticeni, cu spectacolul „Despre amor, omor și umor”, după Anton Pann, în regia lui Ovidiu Cuncea; „Ludicii”, din Brăila, cu spectacolul „Steaua fără nume”, după Mihail Sebastian, în regia Cătălinei Nedelea; „Drama Club”, din Botoșani, cu spectacolul „Deșteptarea primăverii”, de Frank Wedekind, în regia Mirelei Nistor. Sâmbătă, de la ora 18.30, în cadrul festivalului va avea loc spectacolul-invitat al Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, „Emigranții”, adaptare după Sławomir Mrożek, în regia lui Ștefan Alexiu.

Duminică, 7 aprilie, de la ora 14 va continua Concursul secțiunii Liceu, urmând a intra în competiție trupele: „Victory of Art” din București, cu spectacolul „Treapta a noua”, de Tom Ziegler, în regia lui Liviu Chițu; „Okaua”, din București, cu spectacolul „Nadir”, texte din cultura persană și occidentală, în regia lui Ionuț Popescu; „Protha”, din Panciu, cu spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, de Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Festivitatea de premiere este programată la ora 18, iar festivalul se va încheia cu un concert de muzică clasică susținut, de la ora 20, de Armen Anassian, spectacol oferit de Uniunea Armenilor din România – Sucursala Roman.

Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

COMENTARII

WORDPRESS: 0