Prima paginăSport

Romanul este capitala Campionatului Național de Qwan Ki Do pentru copii și juniori

Dimensiune text

Artele marțiale din România își vor muta capitala sîmbătă, 24 martie, la Roman, acolo unde, în Sala Sporturilor, vor avea loc întrecerile Campionatului Național de Qwan Ki Do rezervate categoriilor copii și juniori.

 

 

Este pentru a doua oară în acest an, la interval de o lună, cînd Romanul este locul unui eveniment major din Qwan Ki Do, după examenenele pentru centuri negre și ale arbitrilor din februarie.

La competiție vor participa, la fel ca și în edițiile precedente, peste 350 de sportivi, din toate colțurile țării, de la mai bine de 20 de cluburi.

Vor veni copii de la Constanța și pînă la Șimleul Silvaniei și pentru noi este o onoare să-i primim. Unul dintre cele mai grele examene ale noastre va fi acela de a ne ridica la nivelul așteptărilor, ca gazde. Strict legat de competiție, întrecerile vor avea loc la două secțiuni, probe de luptă și probe tehnice. În premieră, la ediția de la Roman din acest an a naționalelor va fi introdusă, la juniori, proba cu arme tradiționale, din lemn, dintr-o bucată – bastoane – sau articulate, precum nunchaku. Pînă acum, această probă era permisă de regulament numai la seniori„, spune Mihai Cristea, conducătorul Clubului Sportiv Bao Roman.

În lupta pentru cele 32 de titluri naționale, opt la probele de luptă și 24 la cele de tehnică, la categoriile de concurs prevăzute, vor intra sportivi cu vîrste între 4-12 ani – copii – și 13-17 ani – juniori. Mihai Cristea și colaboratorii săi vor stabili pînă vineri lotul cu care vor aborda această ediție a campionatelor naționale. „Încercăm să participăm la cît mai multe categorii. Cam la toate grupele de vîrstă s-a făcut schimb de generație, astfel că cei mai mulți dintre sportivi sînt în primul an la noile categorii. Chiar și așa, vom încerca să ne ridicăm la nivelul rezultatelor de la precedenta ediție a naționalelor„, a afirmat Cristea.

Concursul va începe la ora 11, cu festivitatea de deschidere, în care vor fi incluse intonarea imnului național, ridicarea drapelului și prezentarea echipelor, eveniment la care va lua parte și primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

 

Mici, dar cu inimă mare

 

Evenimentul de sîmbătă va avea și o conotație aparte, prin gestul pe care îl vor face micii sportivi de la clubul romașcan Bao. „Fiecare dintre ei va dona un obiect – o hăinuță, o carte, o jucărie, o pereche de papucei, rechizite – cu mînuțele lui. În acest scop va fi amenajat un stand într-un colț al sălii unde se vor aduna obiectele donate care vor avea ca destinatari copiii orfani, preșcolari și școlari, de la centrele de copii din Roman. Sînt copii care au nevoie de ajutor, oricît de mic ar fi el„, ne spune Cristea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0