Prima paginăSocial

Romanul a câștigat două premii la E.ON Energy Globe Award România, ediţia 2017

Romanul a câștigat două premii la E.ON Energy Globe Award România, ediţia 2017

Dimensiune text

 

Dintre cele peste 160 de proiecte şi idei înscrise în competiţia E.ON Energy Globe Award România, cinci propuneri au fost declarate câștigătoare, iar printre acestea se numără și proiectul administrației publice locale privind realizarea microhidrocentralei de pe râul Moldova. În premieră, publicul a votat proiectul favorit pe platforma energyglobe.ro, iar cele mai multe voturi au fost obținute tot de municipiul Roman.

E.ON Energy Globe Award România, competiţie aflată la cea de-a doua ediţie, şi-a anunţat câştigătorii în cadrul unei Gale desfăşurate joi, 19 octombrie, la Palatul Regal din Bucureşti, eveniment la care au participat reprezentanţi de top ai mediului de afaceri, universitar, cultural şi guvernamental, iar printre aceștia s-a numărat și primarul Lucian Micu.

Competiţia a constat în selecţia de proiecte şi idei inovatoare din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului, fiind înscrise peste 160 de proiecte. „Acestea au fost analizate şi selectate de către un juriu independent, care a întocmit o listă cu proiectele finaliste, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs. Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cinci câştigătoare”, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre de către reprezentanții E.ON.

Romanul a fost premiat la categoria Municipalităţi, pentru proiectul „Microhidrocentrală pe râul Moldova”, obținând un premiu de 5.000 euro (acordat de Siemens SRL) și o centrală termică – premiu acordat de Vaillant. „Am fost prezent joi seară, la București, la ediția 2017 a Energy Globe Award, un eveniment organizat de E.ON, și unde am avut deosebita bucurie și onoarea de a primi, în numele romașcanilor, două premii pentru obiectivul «Microhidrocentrală pe râul Moldova». Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât am intrat în competiție cu orașe de talia Bucureștiului și Cluj-Napoca, însă la decizia juriului au contat ideile inovatoare ce contribuie la protejarea mediului și la economisirea energiei, așa cum este microhidrocentrala construită la Roman. Orașul nostru dovedește, încă o dată, că după muncă, implicare și determinare din partea administrației locale, vine și răsplata. Acesta este un proiect gândit și muncit de deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, sprijinit de o bună parte a comunității, și sper ca și cele ce vor urma în administrația actuală să aibă răsunet și impact la nivel național, iar Romanul să devină un model de urmat în ceea ce privește dezvoltarea prin inovație”, a declarat primarul Lucian Micu.

Citește și:   Restricții de trafic pe străzile Ștefan cel Mare și Aprodu Arbore, în această săptămână

Câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor, este Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel” Suceava, cu proiectul ,,Oraşul Viitorului”. Aceasta a primit suma de 10.000 de euro din partea E.ON Energie Romania, precum şi o centrală termică din partea Vaillant.

O noutate absolută a competiţiei din acest an este introducerea votului online, o opţiune prin care vizitatorii portalului energyglobe.ro au putut vota proiectul favorit, căruia i s-a decernat „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic a fost decernat proiectului „Microhidrocentrală pe râul Moldova” al Primăriei Municipiului Roman, care a înregistrat, în perioada 1 – 30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0