Prima paginăAdvertorial

Romania se afla pe primele locuri la media practicantilor jocurilor de noroc, dupa cel mai recent studiu Gfk

Romania se afla pe primele locuri la media practicantilor jocurilor de noroc, dupa cel mai recent studiu Gfk

Dimensiune text

 

 

In ultimii ani, un procent de 15% dintre romanii cu varsta de peste 18 ani au jucat cel putin o data jocuri de noroc sau au plasat pariuri sportive. Privind consumul, tara noastra se situeaza la limita de jos a mediei la nivel european, iar romanii joaca saptamanal, cei mai multi dintre ei fiind barbati tineri, necasatoriti, din mediul urban. Multi dintre ei aleg sa joace din placere, insa o mare parte joaca pentru a castiga, pariurile fiind unul dintre veniturile lor principale. Acelasi studiu arata faptul ca jumatate din totalitatea jucatorilor ajung, dupa putin timp, sa apeleze la jocurile de noroc ca fiind o scapare, o dependenta, din dorinta de a recupera mereu banii pierduti.

Ce efect pot avea jocurile de noroc asupra celor care le practica?

Potrivit unor studii psihologice, unele persoane sunt predispuse, in timp, la un comportament compulsiv fata de aceste jocuri de noroc, iar principalul obiectiv al cercetarii realizate de Gfk este acela de a descoperi cat de multi romani au intrat intr-o zona problematica, legata de jocurile de noroc. Astfel, esti sfatuit ca, atunci cand pariezi sau joci, sa iei in calcul aceste aspecte importante si sa iti pastrezi mereu o regula, jucand numai la sigur. Iti poti lua informatiile de aici, sau cu ajutorul altor platforme online ale caselor de pariuri recunoscute pentru performanta si seriozitatea lor. Un procent de 25% dintre barbatii romani au jucat macar o singura data, in ultimul an, un tip de jocuri de noroc, iar femeile care au avut curiozitatea sa incerce aceasta experienta sunt nu cu mult mai putine de 7%. Cei care joaca jocurile de noroc sau care pariaza doar ocazional sunt locuitori ai oraselor mici.

Cati dintre romani joaca frecvent jocurile de noroc?

Cei care practica aceste jocuri cu o frecventa foarte mare, adica cel putin de doua sau trei ori pe saptamana sunt in procent de 32%, avand intre 18 si 24 de ani. Atunci cand au fost intrebati care sunt motivele pentru care apeleaza la aceasta forma de distractie, ei au declarat ca jocurile le dau o stare de bine, sunt distractive si, mai mult de atat, ofera posibilitatea unor castiguri consistente.
Studiul a incercat sa identifice jucatorii cu probleme, folosind unele dintre criteriile utilizate chiar la nivel international, propuse de niste psihologi specialisti in tratarea unor astfel de probleme. In urma rezultatelor s-a aflat ca aceasta problema exista si in randul romanilor de peste 18 ani, in procent de 0,6%, adica aproape 100.000 de indivizi.

Acest studiu, numit “Pariurile si Jocurile de noroc in Romania”, a fost realizat de cei de la Gfk, iar culegerea datelor necesare a fost realizata in anul 2016, prin metoda interviului fata in fata, realizate chiar in spatiul privat al celor audiati, alaturi de un operator Gfk.

In final, s-a declarat faptul ca organizatiile care au propus intocmirea unui astfel de studiu considera ca acest lucru reprezinta o dovada de maturitate si seriozitate fata de aceasta zona mai putin explorata, privind problemele pe care le au romanii care sunt prinzi in mirajul acestor jocuri de noroc si care practica in mod frecvent.

www.pontul-zilei.com

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0