Home

România, medaliată cu bronz la Campionatul European de baseball

Din lotul naţional au făcut parte şi romaşcanii Liviu Țocu şi Sergiu Susanu.

Naţionala de baseball seniori a României a obţinut medaliile de bronz la turneul final al Campionatului European, competiţie care s-a desfăşurat în Slovenia la începutul lunii în curs. Din lotul României au făcut parte şi doi jucători romaşcani, Liviu Țocu şi Sergiu Susanu. Ceilalţi jucători din lot sunt: Dan Panaitescu, Adrian Preda, Klaus Nikolici, Andrei Apostoaei, Andrei Mirescu, Eduard Pîrvu, Cătălin Gavrilă, Cătălin Lazăr, Lucian Manole, Mihai Burlea, Andrei Mihai şi Andrei Adumitrăchioaie.

Trei victorii şi două înfrângeri

La turneul final european, nivelul C, au participat opt echipe împărţite în două grupe. România a fost în aceeaşi grupă cu Ungaria, Norvegia şi Irlanda. Echipa noastră a învins-o pe cea a Ungariei cu 10-9 în prima partidă, după care a trecut şi de Norvegia, cu 11-4. În meci decisiv pentru ocuparea primului loc în grupă, România a pierdut la Irlanda, 6-15. Ca urmare, în semifinală a fost nevoită să joace cu Israel, prima clasată în cealaltă grupă, favorită la câştigarea turneului. Israelul a învins cu 8-3. Apoi, în finala mică, România şi-a luat o binemeritată şi categorică revanşă în faţa Irlandei, pe care a învins-o cu 16-0 şi a urcat, astfel, pe treapta a treia a podiumului.

Se putea obţine locul secund

„Echipa Israelului a fost cu un cap peste toate celelalte şi a învins la scor în majoritatea partidelor. Era şi normal, de vreme ce are în componenţă doar jucători americani naturalizaţi. Pe noi ne-a costat startul slab din primul meci cu Irlanda. Am dominat în partea secundă a meciului, dar n-am mai reuşit să refacem decalajul. Dacă luam locul I în grupă, aveam şanse de a juca finala. Cu alte cuvinte, ne puteam clasa pe locul secund. Țocu şi Susanu au fost titulari meci de meci. Liviu a fost printre cei mai buni la bătaie, în vreme ce Sergiu s-a remarcat la aruncare. Rezultatul de acum poate fi considerat mulţumitor, ţinând cont de nivelul nostru în ce priveşte infrastructura şi banii. Celelalte echipe au condiţii mult mai bune. Însă, ne-am obişnuit cu situaţia şi n-avem altceva de făcut decât să mergem înainte. Altfel, la noi, la LPS Roman ne pregătim să plecăm în cantonament la Tîrgu Neamţ cu echipele de juniori I şi juniori II, stagiul de pregătire urmând a se desfăşura în perioada 22-29 august. Din septembrie încep turneele finale naţionale şi vrem să luăm medalii”, a afirmat Marius Țocu, şeful catedrei de baseball-softbal de la LPS Roman, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei de specialitate.

Comentarii

WORDPRESS: 0