Rocadă între romașcani în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

HomePolitica

Rocadă între romașcani în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

În această săptămână, doi romașcani au făcut rocadă la Ministerul Culturii, în funcția de secretar de stat. În Monitorul Oficial nr. 162 din 17 februarie a fost publicată decizia premierului Nicolae Ciucă de numire a Dianei Ştefana Baciuna, originară din Roman, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Ea îi ia locul la Ministerul Culturii unui alt romașcan, Liviu Brătescu, cercetător și doctor în istorie, care a demisionat din funcție în cursul acestei săptămâni. „După doi ani de la momentul în care am fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, mi-am înaintat astăzi demisia solicitând primului ministru Nicolae Ciucă eliberarea mea din funcția deținută. Am luat această decizie din motive personale”, arată un mesaj postat miercuri pe pagina de socializare de Liviu Brătescu.

În vârstă de 31 de ani, Diana Baciuna (fostă Nicolae) este fiica unui cunoscut om de afaceri romașcani, Ștefan Nicolae. Este absolventă a Colegiului Național „Roman-Vodă” și a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, acolo unde a urmat și un Master în „Dreptul Uniunii Europene”. A candidat, în 2014, pentru Parlamentul European, din partea PNL Neamț. Stabilită în Capitală, este membră a PNL București (unde deține funcția de prim vicepreședinte). A candidat și a fost aleasă în funcția de consilier local al Sectorului 4 din București din partea PNL, la alegerile locale din toamna anului 2020, funcție pe care a deținut-o până la numirea ca secretar de stat la Ministerul Culturii.

 

Foto: facebook / Liviu Brătescu / Diana Baciuna

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Lică Moșu 2 ani ago

    @ Ro… cada ! (sau @cada.ro?!) Un amic m-a întrebat ce legătură are ,,dreptul” (chiar și… euro pe an !) cu… ,,cultura” ? I-am răspuns:
    Același ca și… ,,stângul” !!