Prima paginăActualitate

Rezerviștii, chemați la unitățile militare în cadrul unui exercițiu de mobilizare

Rezerviștii, chemați la unitățile militare în cadrul unui exercițiu de mobilizare

Dimensiune text

 

 

În perioada 22 – 24 mai, în judeţul Neamț se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, informează Prefectura Neamț.

Pe timpul exerciţiului, rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exercițiul se desfășoară în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale articolului 59, alineatul (2) din Hotărârea de Guvern nr. 370/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, precum şi ale articolului 4, litera f), punctul 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării,

„Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora”, precizează comunicatul Prefecturii Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0