Prima paginăSport

„Revoluția roș-albastră”. Suporterii Stelei protestează la Piatra Neamț

„Revoluția roș-albastră”. Suporterii Stelei protestează la Piatra Neamț

Dimensiune text

 

protest steaua 02Sâmbătă, 25 februarie, la Piatra Neamț, în zona parcării stadionului municipal, de la ora 11 va avea loc o manifestație de susținere publică a echipei de fotbal Steaua în disputa cu Ministerul Apărării Naționale asupra siglei și palmaresului clubului.

„Prin acest protest, ne adresăm domnului prim-ministru, Ministerului Justiției și Ministerului Apărării, pentru a verifica modul de judecare a dosarului prin interzicerea actualei Steaua de a folosi acest nume și palmaresul”, afirmă inițiatorii protestului, care au popularizat evenimentul pe facebook și prin afișe distribuite în orașele din județ. Manifestații asemănătoare, desfășurate sub numele de „Revoluția roș-albastră”, sunt anunțate în acest weekend în mai multe localități din țară.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ a anunțat că va asigura măsurile de ordine la manifestaţia publică din zona stadionului municipal din Piatra Neamț, activitate declarată în prealabil şi discutată în cadrul comisiei de avizare a adunărilor publice. Astfel, sâmbătă, în intervalul orar 11.00 – 14.00, jandarmii vor acţiona, în cooperare lucrătorii de poliţie şi cu cei ai ISU Neamţ, în vederea asigurării unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii prezenţi în spaţiul public.

„În vederea desfăşurării în condiţii paşnice şi civilizate a acestei adunări publice şi pentru preîntâmpinarea producerii oricărui tip de incident, Jandarmeria Neamţ le reaminteşte cetăţenilor o parte din obligaţii legale ce le revin odată cu participarea la astfel de activităţi: să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor; să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni; în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor; să nu participe la adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice. Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legătură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranţilor, cu scopul de a tulbura normala desfăşurare a acestora”, precizează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0