Prima paginăEducatie

Revistă multiculturală pentru elevii de la Școala nr. 2

Dimensiune text

Școala „Costache Negri” (fosta Școală nr. 2) este singura școală din județ care va avea o revistă multiculturală. Cu mai puțin de 200 de copii înscriși în evidențe, școala adună laolaltă reprezentanți din trei comunități: români, rrromi și ruși lipoveni.

 

„Avem în școală reprezentanți din trei comunități diferite, care vin cu specificul și amprenta lor culturală. Tocmai de aceea vrem să promovăm elementele culturale specifice ale fiecărei etnii, pentru a ne putea cunoaște mai bine, pentru a putea interfera și pentru ca fiecare să se poată integra. Cu cît cunoaștem mai multe elemente despre ceilalți, fie că este vorba de minorități sau de majoritate, cu atît sîntem mai toleranți și mai deschiși către cooperare„, a spus profesoara Judith Găină, directorul Școlii „Costache Negri”.

Inițiatorii proiectului și-au propus ca revista să aibă o apariție bilunară și să fie o continuare firească a cursurilor de limba rromani și de limba rusă organizate în ultimii ani școlari, cursuri de care nu s-au arătat interesați doar etnicii. „Am fost foarte încîntați să vedem că la cursurile de limbă pe care le-am organizat s-au înscris copii din mai multe etnii, nu doar cei care învățau doar limba neamului și am avut și adulți care au venit să învețe limba pe care nu o mai vorbesc în casă„, a spus profesoara Judith Găină.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • cadru didactic 8 ani

    Probabil si domnul inspector al rromilor are o contributie ,,doar pe hartie,, el trece ca trenul prin gara pe la aceasta scoala – pote il vom vedea pe coperta revistei doamna profesor Gaina ?

  • cadru didactic 8 ani

    Da el se ocupa mai mult cu cantatul pe la petreceri ca doar este inspector!!!!!!!!!!!!!!!!!11