Prima paginăSocial

Revelionul și distracțiile de iarnă ne vor costa 150.000 de lei

Revelionul și distracțiile de iarnă ne vor costa 150.000 de lei

Dimensiune text

 

revelionSuma de 150.000 de lei se propune a fi cheltuită din bugetul local în vederea organizării și desfășurării manifestărilor şi activităților specifice sfârșitului de an 2016. Oportunitatea acestei propuneri se va discuta în ședința ordinară a Consiliului Local, ce va avea loc pe 17 noiembrie.

De acești bani ar urma să fie organizat spectacolul de Revelion, dar și unele manifestări devenite tradiție pentru urbea mușatină: Nunta de Aur, Carnavalul de Crăciun, Caleașca lui Moș Crăciun, Festivalul de Datini și Obiceiuri ,,Roman Metropolitan” și ședința festivă de sfârșit de an a Consiliului Local.

„În luna decembrie are loc aniversarea familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2016, prilej cu care se vor acorda diplome, flori, premii în bani, fotografii şi se va organiza o masă festivă. În data de 22 decembrie 2016 se va organiza Carnavalul de Crăciun, prilej cu care se vor desfăşura un spectacol şi parada costumelor, la care vor participa elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Roman și zona Roman Metropolitan, când se vor acorda pachete-cadou participanților și premii pentru cele mai frumoase costume și interpretarea artistică. În ajunul sărbătorii de Crăciun, Moș Crăciun sosește cu caleașca cu daruri pentru copii, având de parcurs mai multe trasee prin cartierele municipiului, prilej cu care se vor împărți pachete-cadou tuturor copiilor. La sfârșitul lunii decembrie va avea loc și Festivalul de Datini și Obiceiuri Roman Metropolitan – ediția a VII-a, când sunt prezentate tradițiile de Crăciun și de Anul Nou din municipiu și comunele învecinate”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali. Tot în document este subliniat și faptul că, la fel ca în anii anteriori, ultima ședință de Consiliu Local este una festivă, care se încheie cu o masă la care „sunt invitați să participe consilierii locali, consilierii județeni, directorii din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de lucru al consiliului local și reprezentanți mass-media”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali.

Autoritățile locale spun că și în acest an se va organiza petrecerea de Revelion în stradă, când rămâne de văzut dacă pe scenă va mai urca primarul Laurențiu Leoreanu, care va ști la acel moment dacă va rămâne la Roman sau va pleca în Parlament, acesta fiind prezent în ultimii opt ani, la trecerea dintre ani, în centrul orașului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Sincer suma de 150 000 mii lei mi se pare risipa ,sunt foarte multi oameni care in de Craciun nu au ce pune pe masa , sunt unii care nu au bani sa isi incalzeasca locuinta iar noi facem risipa dam cu artificii de speriem toate fapturile . Ar fi de ajuns luminite frumoase , colindatori , mersul la biserica ,sampanie in noaptea de anul nou si cam atat iar cu banii aia multi mergem la toti cei nevoiasi , mergem la batranii uitati de semenii lor , mergem la oamenii strazii , mergem la tinerii cu probleme ,mergem la toti oamenii care au nevoi speciale . Sa va fie rusine dlor care conduceti ca nu va pasa de oameni , ci va pasa de imaginea voastra si ne inchideti gura cu marea voastra familie romascana din care doar voi ce satui faceti parte .Totusi aceste anunturi despre spectacole si alte evenimente suna putin si a mita electorala .

  • Cititi articolele inainte sa comentati aiurea. Aceste evenimente s-au facut in fiecare an in decembrie. Nu mai manipulati.

  • dle ionut munteanu , daca aceste venimente s-au ” facut ” in fiecare an inseamna ca s-au risipit multi bani aiurea si e pacat , pentru ca acesti bani insemnau mult pentru oamenii care aveau nevoie . Ne-am cam saturat de focuri de artificii si trupe de 2 lei iar a doua zi ne uitam la buzunarele goale ,sa fim cumpatati si nu sa ne batem joc de resurse