Reușește Liverpool să o oprească pe Manchester City? De ce Jurgen Klopp speră la titlu

HomeAdvertorial

Reușește Liverpool să o oprească pe Manchester City? De ce Jurgen Klopp speră la titlu

Una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului din Premier League a fost cea construită de Jurgen Klopp la Liverpool, în sezonul 2019-2020. Atunci, cormorani iau câștigat titlul cu un stil de fotbal extrem de spectaculos. Deși și-au păstrat vedetele pentru următoarele sezoane, ei nu au reușit să repete performanța și să se opună dominației lui Manchester City.

Trupa lui Pep Guardiola avea să câștige trei campionate consecutive, iar în prezent este favorită principală să devină campioană pentru a patra oară. Ar fi un record absolut în istoria modernă a fotbalului din Anglia. Tocmai de aceea, fanii neutri se gândesc la potențiale nume de echipe care ar putea să împiedice atingerea unei astfel de borne de către “cetățeni“. Liverpool este printre aceste nume.

Liverpool vrea să o oprească pe Manchester City

Vara anului 2023 a adus câteva schimbări importante pe Anfield Road. Concret, Jurgen Klopp a reconstruit aproape din temelii linia de mijloc a echipei, în încercarea de a revigora lotul. Au plecat jucători precum Fabinho, Henderson sau Keita și au fost aduși Endo, Gravenberch și MacAllister. Firește, fanii au fost dezamăgiți de ratarea principalelor “ținte“, adică Moises Caicedo și Romeo Lavia, însă nou-veniții s-au adaptat destul de bine.

Astfel, Liverpool a pornit foarte bine în noul sezon și deja este considerată de foarte mulți experți drept principala rivală la titlu pentru Manchester City. Cu un atac foarte puternic, format din Mohamed Salah, Luis Diaz, Diogo Jota, David Nunez și Cody Gakpo, Liverpool este greu de oprit din a marca. Au simțit asta pe pielea lor atât adversarii de top ai “cormoranilor“, precum Chelsea, Newcastle și Tottenham, cât și Bournemouth, West Ham și Aston Villa.

Liverpool a marcat meci de meci în noul sezon, până în etapa a 7-a, iar lucrurile nu par a se schimba în sens negativ pentru echipa lui Klopp. Drept urmare, cotele la pariurile pe fotbal de pe Sportingbet.ro o indică pe Liverpool ca fiind a doua favorită la detronarea lui Manchester City. Iată cum se prezintă cotele la câștigarea titlului în Premier League, ediția 2023-2024:

  1. Manchester City – cota 1,44

  2. Arsenal – cota 6,50

  3. Liverpool – cota 7,00

  4. Tottenham Hotspur – cota 17,00

  5. Newcastle United – cota 34,00

Așadar, Liverpool este foarte aproape să aibă aceleași șanse ca vicecampioana din 2023, Arsenal, deși a încheiat sezonul precedent doar pe locul 5. “Cormoranii“ speră să fie feriți de accidentări, iar nou-veniții să se integreze și mai bine și să transforme linia de mijloc a echipei în una dintre cele mai puternice din Premier League. Totuși, Jurgen Klopp are și motive de îngrijorare, precum accidentările repetate ale lui Thiago Alcantara.

Pentru fanii “cormoranilor“, totuși, speranțele sunt foarte mari, iar entuziasmul este la cote ridicate. Ei speră ca echipa să continue forma bună, iar calitățile neamțului să se dovedească a fi din nou suficient de bune pentru a-i face față lui Pep Guardiola, cel care visează să bată recordul de titluri consecutive cucerite în Premier League.

În concluzie, Liverpool este considerată atât de către fanii săi, cât și de către bookmakeri, o echipă capabilă să se lupte cu Manchester City la titlu și chiar să cucerească trofeul. Profită acum de cota echipei de pe Merseyside, deoarece aceasta se poate modifica pe parcursul competiției, și mizează cu grijă și responsabilitate!

Sursa foto: Unsplash.com

Comentarii

WORDPRESS: 0