Reținuți pentru furturi din bancomate din Neamț și alte trei județe

HomeActualitate

Reținuți pentru furturi din bancomate din Neamț și alte trei județe

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind bănuiți că, în ultimele două luni, ar fi spart mai multe bancomate de pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt din ATM-uri unităţi bancare, prin metoda „Cash Trap”, informează IPJ Bacău. Astfel, au fost identificaţi doi bărbați, de 33 și 44 de ani, ambii din municipiul Bacău, care, în perioada iulie – august 2022, prin folosirea unor dispozitive artizanale, ar fi reuşit sustragerea mai multor sume de bani. Bănuiții ar fi acţionat pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale, criminaliști, polițiști de ordine publică din Blăgeşti şi Gârleni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, unul pe raza municipiului Bacău şi altul pe raza comunei Gârleni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (dispozitive de blocare a fantei eliberare numerar, telefoane mobile, cartele SIM, scule etc).

„În baza unor mandate de aducere, cei doi bănuiți au fost conduşi la sediul IPJ Bacău, unde, în baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ulterior, faţă de bărbatul de 44 de ani, instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva celui de 33 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile”, a precizat subcomisar de poliţie Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0