Restricții prelungite în Roman: restaurantele, cafenelele și barurile, închise încă două săptămâni

HomeEconomie

Restricții prelungite în Roman: restaurantele, cafenelele și barurile, închise încă două săptămâni

Prefectura Neamț a anunțat luni, 29 martie, adoptarea unor restricții suplimentare pentru municipiul Roman, printr-o hotărâre adoptată luni în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, pe fondul numărului crescut de infecții COVID-19.

Astfel, conform hotărârii CJSU de luni, se interzice în continuare activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, din municipiul Roman, unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Vor fi permise funcționarea teraselor, precum și activitatea în regim take-away, dar și activitatea restaurantelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, însă doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

Totodată, se interzice în continuare activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în municipiul Roman. Este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, din această localitate, care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Măsurile intră în vigoare din data de marți, 30 martie, ora 8, pentru o perioadă de 14 zile. Prima măsură similară din acest an pentru municipiul Roman fusese luată în urmă cu două săptămâni.

Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit încă din data de 11 martie valoarea de 3 la 1.000 de locuitori – ajungând luni, 29 martie, la 4,20/1.000. Conform datelor publicate luni de Direcția de Sănătate Publică Neamț, în Roman erau înregistrate 290 de cazuri de infecție COVID-19 în ultimele două săptămâni.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0