Prima paginăSanatate

Restricții la Sagna, după creșterea cazurilor COVID-19. Baruri și terase închise, evenimente private interzise. Restricții și la Doljești

Restricții la Sagna, după creșterea cazurilor COVID-19. Baruri și terase închise, evenimente private interzise. Restricții și la Doljești

Dimensiune text

Marți, 7 septembrie, Prefectura Neamț a anunțat adoptarea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a unei hotărâri referitoare la instituirea unor restricții în comunele Săbăoani și Doljești, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de infecții COVID-19. Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, la Sagna s-a ajuns marți la o incidență cumulată a cazurilor 3,8/1.000 de locuitori.

Astfel, Hotărârea 84/2021 a CJSU Neamț adoptată marți, privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 826/2021, prevede pentru comuna Sagna, între altele, interzicerea organizării şi desfăşurării concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale în interior şi/sau în aer liber, a activităţilor recreative şi sportive desfăşurate în interior şi/sau în aer liber, precum și organizarea de evenimente private – nunţi, botezuri, mese festive etc.

Totodată, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, dar și activitatea în baruri, cluburi şi discoteci sau activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Măsurile intră în vigoare miercuri, 8 septembrie 2021, la ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi analizate la expirarea acestei perioade, mai precizează hotărârea CJSU. Aceeași hotărâre a CJSU, adoptată marți, prevede restricții și pentru comuna Doljești, unde s-a ajuns marți la o incidență cumulată a cazurilor 2,35/1.000 de locuitori.

Hotărârea 84/2021 a CJSU Neamț adoptată marți, privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 826/2021, prevede următoarele:

HCJSU nr. 84_2021_constatare masuri in domeniul sanatatii
Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0