Prima paginăSport

Restart pentru SCM Petrotub Roman în campionat

Dimensiune text

SCM Petrotub Roman va întîlni vineri, 14 septembrie, de la ora 17 și pe stadionul Moldova, pe Oțelul II Galați, formație care este pe locul al doilea în acest moment. Reprezentanta Romanului ocupă locul al zecelea, cea mai slabă poziție de cînd se numește SCM Petrotub.

 

După două etape consumate din actuala ediție de campionat al Ligii a treia la fotbal, SCM Petrotub Roman s-a ales doar cu un punct, 0-0 în deplasare la Pașcani și 2-3 pe teren propriu cu CSM Moinești. Varianta bună ar fi fost șase puncte. Nu este tîrziu nici acum, înaintea etapei a treia, ca echipa romașcană pregătită de Iosif Susanu și Gabriel Țapu să înceapă campionatul. Sînt cinci puncte pierdute și situația nu este iremediabilă. Prima ocazie de a reveni acolo unde îi este locul este cea din etapa a treia, în care SCM Petrotub Roman va întîlni vineri, 14 septembrie, de la ora 17 și pe stadionul Moldova, pe Oțelul II Galați, formație care este pe locul al doilea în acest moment. Reprezentanta Romanului ocupă locul al zecelea, cea mai slabă poziție de cînd se numește SCM Petrotub.

Clasarea între primele cinci sau, chiar, trei locuri la sfîrșitul unui campionat al Ligii a treia nu reprezintă aproape nimic pentru o echipă a Romanului, oraș care a avut și ar putea să aibă o echipă în liga secundă. Mai jos de clasarea între primele cinci locuri este echivalent cu scăparea de retrogradare. Romanul are fotbaliști de valoare care, cu un pic de susținere, pot juca în eșalonul al doilea, în aceeași echipă. Cu alte cuvinte, locul I este varianta cea mai bună ca obiectiv al campionatului 2012-2013. SCM Petrotub Roman a avut echipă bună, cea mai bună din grupă în anumite momente, și în sezoanele trecute, dar n-a urcat treapta. Luni, SCM Petrotub a susținut un joc de verificare în deplasare, cu Ceahlăul, încheiat cu scorul 1-1, ceea ce reprezintă un semn bun.

„În etapa trecută, cînd am avut și noi ocazii și meciul putea să se încheie și cu un rezultat de egalitate, ba, chiar, și mai bine, dacă am fi deschis noi scorul, cei din Moinești ne-au surprins. A contat și accidentarea lui Ghidarcia, a contat și greșeala de la primul gol. Mă bucură că în amicalul cu Ceahlăul Piatra Neamț am văzut dorință de a juca din partea fotbaliștilor noștri, o schimbare de atitudine. Nu am stabilit încă formula de echipă cu care vom începe meciul. Vom hotărî după ultimul antrenament. La cel de marți i-am simțit obosiți și nu am forțat. Avem și trei jucători indisponibili și căutăm varianta bună. Va fi meci greu cu Oțelul II, echipă care a scos rezultat de egalitate la Moinești și, apoi, a cîștigat, la scor, acasă. Pentru noi, nu mai este loc de întors. Dacă vom avea aceeași atitudine ca în meciul de la Piatra, vom cîștiga!„, a afirmat Iosif Susanu, antrenorul principal al SCM Petrotub Roman.

Pentru meciul cu Oțelul II, antrenorii echipei romașcane nu se vor putea baza pe Ghidarcia, nerefăcut, și Talpalariu, accidentat în jocul de la Piatra Neamț. De asemenea, este incertă prezența lui Chirilă pe teren.

Celelalte meciuri ale etapei a treia: CSM Pașcani – SC Bacău, Știința Miroslava – Young Stars Panciu, Aerostar Bacău – Ceahlăul II Piatra Neamț, Bucovina Rădăuți – Sporting Suceava, FCM Dorohoi – FCM Huși.

 

Clasament

1 Bacău                2        2        0       0        3-0    6
2 Oțelul II           2        1        1        0        9-3    4
3 Moinești          2        1        1        0        6-5    4
4 Panciu              2        1        0        1        2-1     3
5 Ceahlăul II     2        1        0        1        2-1     3
6 Sporting          1        1         0        0       1-0    3
7 Dorohoi           2       1         0        1        1-1    3
8 Rădăuți            2        1        0        1        1-2    3
9 Pașcani            1        0        1        0        0-0    1
10 Roman          2        0        1        1         2-3    1
11 Miroslava     1        0        0        1        0-2    0
12 Aerostar       2        0        0        2        0-3   0
13 Huși                1        0        0        1        0-6    0

COMENTARII

WORDPRESS: 0