HomeEducatie

Reprezentant la olimpiada îndemânaticilor

Denis Blaj (foto), de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, va participa la faza națională a olimpiadei de Educație tehnologică.

 

 

Denis Blaj, un elev priceput și îndemânatic de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, va participa la etapa pe țară a olimpiadei de Educație tehnologică, care va reuni elevi din toată țara care sunt îndemânatici și creativi, dar știu și matematică și fizică. Denis este elev în clasa a VIII-a și face parte dintr-un colectiv care știe foarte bine ce înseamnă performanța, având în vedere că alți doi colegi de clasă vor fi prezenți la olimpiada națională de cultură civică.
„M-a pasionat încă din clasa a V-a disciplina Educație tehnologică, mai ales partea practică a acestei discipline. Rezultatul de anul acesta mi-a adus o bucurie imensă și, în același timp, neașteptată. Am fost foarte mândru când am primit felicitări și aplauze din partea profesorilor și a colegilor mei. Mă bucur că am reușit să mă număr printre cei mai buni elevi din județ. Aștept cu nerăbdare să călătoresc, să cunosc orașul Călărași, unde se va ține etapa națională, să îmi fac prieteni noi. Sper să obțin un rezultat bun și la faza pe țară”, a spus Denis Blaj.

„Faza județeană a olimpiadei la disciplina Educație tehnologică presupune două probe: una teoretică și una practică, cea teoretică fiind eliminatorie. Este un concurs complex, care cere elevului atât înclinație către disciplinele reale, cât și spre cele umane. Subiectele de anul acesta de la clasa a VIII-a au necesitat cunoștințe științifice variate, din matematică, fizică, chimie, biologie, o viziune de ansamblu atât asupra mediului ecologic, cât și a celui social. Deși pregâtesc elevi în fiecare an, rezultatele deosebite se obțin atunci când munca mea se întâlnește cu perseverența și cu efortul susținut al elevului. Rezultatul lui Denis îmi face cinste și ne obligă pe amândoi să ne pregătim pentru a face o figură frumoasă și la faza pe țară”, a spus profesoara de Educație tehnologică a lui Denis, Mihaela Munteanu.

„Este o mare bucurie pentru mine, ca dirigintă, ca trei elevi din clasă să fie calificați la o olimpiadă națională. Este o dovadă a seriozității și a frumoasei competiții care există în clasă”, a spus profesoara Angela Totu, diriginta clasei a VIII-a a, clasa cu trei olimpici.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0