Miercuri, 24 iulie, a avut loc prima etapă de repartizare computerizată la liceu, rezultatele fiind publicate de Ministerul Educaţiei. 30 de elevi din Neamț nu au fost repartizați, în timp ce la liceele din județ au rămas neocupate 88 de locuri.
La Colegiul Național „Roman-Vodă”, ultima medie de admitere la Matematică-informatică (78 de locuri) a fost 7,27, la Știinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 8,27 (52 de locuri), la Știinţe sociale (52 de locuri) – 6,87, iar la Filologie (52 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,50. Toate locurile de la CNRV au fost ocupate.
La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, la Matematică-informatică (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 8,17, la Electronică-automatizări (72 de locuri) – 6,37, la Electric (24 de locuri) – 5,85, iar la Mecanică (24 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,65. Toate locurile de la „Vasile Sav” au fost ocupate.
La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, la specializarea Științe ale naturii (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,90, la Economic (24 de locuri) – 5,05, la Protecţia mediului (48 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,17, la Mecanică (24 de locuri) – 4,27, iar la Comerț (24 de locuri) – 4,72. Toate locurile de la „Petru Poni” au fost ocupate.
La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la specializarea Turism şi alimentaţie (48 de locuri) a fost 2,70, la Electromecanică (12 locuri) – 3,40, la Economic (24 de locuri) a fost 3,90, la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice (12 locuri) – 4,22, iar la Mecanică (24 de locuri) – 4,10. La Colegiul Tehnic „Miron Costin” au rămas neocupate 2 locuri la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, 2 la Electromecanică și 9 la Turism şi alimentaţie.
La Colegiul Tehnic „Danubiana”, la specializarea Protecţia mediului (24 de locuri) ultima medie de admitere a fost 2,97, la Industrie alimentară (24 de locuri) – 2,55, iar la Turism şi alimentaţie (24 de locuri) – 3,40. La Colegiul Tehnic „Danubiana”, au rămas neocupate 10 locuri la Industrie alimentară, 3 la Protecţia mediului și 11 la Turism şi alimentaţie.
La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la Știinţe ale naturii (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,40, iar la Științe sociale (26 de locuri) ultima medie de admitere a fost 4,77. Toate locurile de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani au fost ocupate.
La Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi” din Roman, la Științe sociale (13 locuri), ultima medie de admitere a fost 6,47, toate locurile fiind ocupate.
La Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din comuna Horia, la Resurse naturale și protecția mediului (24 de locuri), ultima medie de admitere a fost 2,20, rămânând neocupate 15 locuri.
Topul judeţului
În topul specializărilor din judeţ după ultima medie de admitere, pe primul loc se află în acest an specializarea Matematică-informatică de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, 9,10 ultima medie de admitere. Două specializări de la liceele din Roman sunt între primele zece din județ: Științe ale naturii, de la CNRV, locul 5, ultima medie de admitere 8,27, și Mate-info de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, locul 9, ultima medie de admitere 8,17. Cea mai mică medie cu care a intrat la liceu un candidat în Neamț a fost 1,10.
La nivel naţional, cea mai acerbă concurenţă a fost la specializarea Matematică-Informatică – bilingv de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din București, unde ultimul admis pe cele 26 de locuri a avut media 9,90.
30 de candidaţi nerepartizaţi
În Neamț, pentru cele 2.639 de locuri au aplicat 2.581 de elevi, fiind repartizați 2.551. De asemenea, 50 de candidați din Neamț au fost repartizați computerizat în alte județe. Conform ISJ Neamț, au fost admişi în etapele anterioare repartizării computerizate: 448 de candidați la specializări vocaţionale; 23 de candidaţi în învăţământul militar; 19 candidați pe locurile speciale pentru candidații de etnie romă; 27 de candidați pe locurile distinct alocate elevilor cu CES în învăţământul de masă. Alți 782 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional şi dual.
Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal, în perioada 25 – 30 iulie, candidații repartizați în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor la care au fost admiși.
Dintre cele 2.639 de locuri locurile libere de la liceele din Neamț, 88 au rămas neocupate după prima etapă a repartizării – 24 la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, 4 la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Tîrgu Neamț, 13 la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, 5 la Liceul „Carol I” Bicaz, 19 la Liceul Particular nr. 1 Sat Bistrița – comuna Alexandru Cel Bun, 8 la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig și 15 la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia.
Lista candidaţilor nerepartizaţi în Neamț după prima etapă cuprinde 30 de elevi, cea mai mare medie de admitere a unui candidat nerepartizat fiind 6,32. La nivel național au fost 1.607 candidați nerepartizați, 32 dintre aceștia cu medii peste 7, cea mai mare medie de admitere a unui candidat nerepartizat fiind 8,92.
Candidații nerepartizați în prima etapă vor putea să participe la a doua etapă de repartizare pe locurile rămase libere la învăţământul liceal şi vor completa, în perioada 12-14 august, opțiuni în fişele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ din care provin candidații.
Repartizarea acestora va avea loc în data de 20 august, conform procedurii stabilite de Comisia judeţeană de admitere şi postate pe site-ul www.isjneamt.ro. În intervalul 31 iulie – 2 august, comisia județeană de admitere va rezolva cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
Comentarii