(P) Renaște handbalul feminin romașcan?

HomeAdvertorial

(P) Renaște handbalul feminin romașcan?

Handbalul e unul din cele mai populare sporturi, atât la nivel național, cât și mondial. Nu există loc în România în care acest sport să nu fie practicat, fie la nivel de amatori sau profesionist. Romanul nu face nici el excepție, iar aici, în municipiul din județul Neamț, handbalul feminin a făcut mulți ani cinste orașului! Au fost vremuri în care echipa fanion a orașului, HCM Roman se lupta an de an pentru locurile fruntașe în Liga Națională de handbal feminin și evolua și în cupele europene. Și evident, meciurile celor de la HCM Roman se aflu și în oferta de pariuri sportive, acolo unde pasionații de pariuri puteau profita de rezultatele excelente pe care handbalistele de la HCM le obțineau, atât pe plan național, dar și european.

Acum HCM Roman e doar o amintire, tristă amintire, pentru că echipa care făcea spectacol în Liga Națională a dispărut. Dar speranțele iubitorilor handbalului din Roman au renăscut odată cu înființarea clubului CSM Roman. Sigur, e cale lungă până ca actuala echipă să apropie măcar de performanțele obținute de HCM Roman, dar un lucru e sigur: proiectul CSM Roman merge în direcția cea bună, iar fanii se pot bucura din nou de handbal!

CSM Roman – poate noul club să ajungă în Liga Națională?

Iar dacă tot am deschis acest subiect, haideți să vedem cine se ocupă de acest proiect și care sunt obiectivele jucătoarelor de la CSM Roman. Media de vârstă a echipei CSM Roman e una scăzută, printre cele mai mici din Seria B a Diviziei A de handbal feminin. Formația romașcană este pregătită de tandemul Răzvan Caba – antrenor principal și Alina Andrei – antrenor secund.

Iar până în prezent, cei doi tehnicieni au făcut o treabă bună la CSM Roman. După 7 etape derulate din actuala stagiune din Seria B, Divizia A, fetele antrenate de Caba și Andrei ocupă locul 5, cu 12 puncte adunate. La trei lungimi distanță de podium și de rivala din județ, HCF Piatra Neamț. De altfel, acesta este și obiectivul echipei, ocuparea unui loc în top 5.

Lupta este una strânsă, după cum se poate vedea și pe clasamentul Seriei B. Lider este CSM Corona Brașov, o altă formație care în trecut făcea spectacol în Liga Națională. Însă primele 6 clasate sunt despărțite de 9 puncte, iar între locul 3 și 6, distanța e de doar trei puncte!

Chiar dacă echipa este una foarte tânără, formată preponderent din jucătoare de 18-19 ani, ambiția fetelor conduse de Caba și Andrei este una foarte mare. De altfel, câteva jucătoare din lotul romașcan s-au remarcat deja și nu e deloc exclus ca în viitorul apropiat, 2-3 ani, să facă pasul spre Liga Florilor.

Echipa este susținută financiar de către autoritățile locale (Primărie și Consiliul Local), dar cu siguranță cheltuielile vor fi și mai mari dacă în următorii ani formația își va propune promovarea. Constant, la meciurile echipei sunt prezenți, printre alții, și figuri din lumea politică, precum primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei și deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, ambii mari fani ai handbalului.

Dar pe lângă jucătoarele tinere, din lot mai fac parte și handbaliste cu experiență, care au câțiva ani la activ în Divizia Națională, așa cum e și cazul Andreei Creangă. Handbalista originară din Bacău activat sezonul trecut la HCF Piatra Neamț, dar a simțit nevoia unei noi provocări. Pivotul în vârstă de 24 de ani a se declară încântat de alegerea făcută si are încredere că familia CSM Roman poate face o figură plăcută în acest sezon.

Am făcut pasul către CSM Roman pentru că mi-a oferit încredere prin reprezentanţii clubului (dl.Benchea şi dl. Balint), punându-mi la dispoziţie tot ce este necesar pentru desfăşurarea unei pregătiri optime. Am ales CSM Roman si pentru oportunitatea de a mă antrena lângă un colectiv cu jucătoare de perspectivă şi un antrenor nou cu experienţă (nr. Răzvan Caba), sub îndrumarea căruia sper să mă perfecţionez, iar la finalul acestui sezon să fac pasul către o echipă care îşi doreşte promovarea, sau de ce nu, o echipa care activează în Liga Florilor!”, a declarat Andreea Creangă.

Mai jos, componența formației CSM Roman

LOT CSM ROMAN 2022/2023

  • Portari: Iustina POPA, Melania Bogdana IRINA.

  • Linia de 9 metri: Emilia ADIN-GHIULGIAN, Ioana GABRIELA NEAMȚU, Antonia Beatrice DALEA Taisia VERCIUC, Mălina Denisa UNGUREANU.

  • Extreme: Daniela Liliana BAȘA, Bianca LOI, Anamaria Elena VIERIU.

  • Pivoți: Andreea CREANGĂ , Bianca Maria NĂSTASĂ, Ștefania Iuliana IGEL

Antrenor principal: Răzvan CABA.

Antrenor secund: Alina ANDREI.

Maseur: Sava DRUGĂ.

Pe ce loc va termina CSM Roman actuala stagiune?

Cum am precizat, CSM Roman își propune o clasare în top 5! Momentan, echipa se află în grafic, fiind exact pe poziția a 5-a. Însă mai e mult de muncă, sezonul fiind lung. Dar un lucru este cert: La CSM Roman există pasiune, dorință și determinare, iar toate la un loc nu vor da decât un singur rezultat: handbalul romașcan va fi din nou la putere! Iar în funcție de mai mulți factori, actuala echipa poate face pasul, în viitorul apropiat către Liga Florilor și să readucă în Sala Polivalentă din Roman cele mai bune echipe de handbal din țară!

Pe acesta cale, urăm și noi echipei CSM Roman mult succes în actuala stagiune și îndemnăm iubitorii sportului și nu numai să vină într-un număr cât mai mare la Sala Polivalentă pentru a fi alături de fete în meciurile pe care le dispută!

Comentarii

WORDPRESS: 0