HomeRoman

Regal muzical dedicat angajaţilor Marsat

Pianista Teodora Arabu (foto), de numai opt ani, a făcut dovada că merită cu prisosinţă bursa lunară acordată de directorul Marsat, Vasile Balcan (foto). Profesorul ei, maestrul Iulian Arcadi Trofin, consideră că mica pianistă este un model de dăruire în muncă, voinţă şi curaj. La fel de talentată, sora ei, Maria (foto), a probat virtuozitatea la vioară. Vasile Balcan o include şi pe Maria în proiectul „Bursele Marsat”.

 

 

„Investim în performanţă – investim în viitor” s-a dovedit un proiect cu rezultate spectaculoase, bursele acordate de Marsat făcând posibile continuarea studiilor şi desăvârşirea pregătirii celor nouă elevi şi studenţi care au rezultate şcolare spectaculoase, deşi provin din familii cu posibilităţi financiare limitate.

În semn de respect şi recunoştinţă, micuţa pianistă Teodora Arabu a dat un adevărat recital în faţa angajaţilor Marsat invitaţi la Centrul de Cultură Budeşti (foto dreapta), acolo unde mentorul ei, profesorul Iulian Arcadi Trofin, organizează cursuri de perfecţionare pianistică, atunci când nu participă la concerte, concursuri, festivaluri pe marile scene ale lumii. „A fost emoţionant, ne-a fermecat pe toţi prin sensibilitatea ei, cu talentul şi frumuseţea interpretării, iar atitudinea este, deja, de mic artist, nu mai are inhibiţii sau trac, este doar mesagerul unor mari emoţii pe care noi le-am simţit din plin. Talentul şi munca ei sunt de toată lauda, nu mai puţin efortul părinţilor de a-i cultiva acest dar, şi, nu în ultimul rând, dăruirea mastrului Trofin, care a şlefuit această mică pianistă. Invitaţia la concertul de la Budeşti ne-a surprins, ne-a bucurat şi ne-a emoţionat, ne-am simţit răsplătiţi înmiit pentru gestul pe care-l facem ca această talentată fetiţă să-şi urmeze destinul. Sper ca şi ceilalţi beneficiari ai burselor Marsat să-şi vadă visul împlinit şi să ducă mai departe mesajul nostru, acela că performanţa trebuie să fie susţinută şi răsplătită„, mărturiseşte Vasile Balcan, director al Marsat.

Recitalul pianistic susţinut de Teodora a fost armonios completat de virtuozitatea violonistei Maria Arabu (foto stânga), nimeni alta decât sora ei mai mică. Alături de fiica sa, Andreea, director economic al firmei, Vasile Balcan a decis ca şi Maria Arabu să fie bursiera Marsat, suma de 250 de lei acordată lunat fiind necesară pentru continuarea şi desăvârşirea studiului. „Astfel de copii trebuie să fie descoperiţi, susţinuţi şi călăuziţi spre performanţă, succesele lor fiind o răsplată pentru ceea ce fac profesorii lor, părinţii şi persoanele care pot oferi sprijin financiar. Pentru noi, cei invitaţi duminică la recitalul de la Budeşti, a fost un adevărat regal muzical„, mărturiseşte inginerul Vasile Balcan.

La fel de generos în aprecieri este şi maestrul Iulian Trofin (foto stânga): „Micuţa pianistă Teodora Arabu este un copil cu reale capacităţi muzicale, care armonizează un talent precoce, rezistenţa la efortul de concentrare, o memorie foarte bună şi dorinţa de a cânta în faţa celorlalţi. Are rezultate remarcabile, chiar dacă micuţa pianistă este abia la începutul unui arc de timp dedicat studiului pianistic. Ca maestru al Teodorei, încerc să o ajut în eforturile pe care le depune şi, în acelaşi timp, încurajez familia în căutarea unor soluţii juste pentru obţinerea unor fonduri care să contribuie la acoperirea cheltuielilor necesare. Teodora Arabu merită din plin ajutorul şi încurajarea celor din jur, pentru că este un model pentru colegii săi şi un simbol pentru ceea ce ne dorim cu toţii să vedem în noile generaţii: dăruire în muncă, curaj şi voinţă, dorinţă vie de a dărui celorlalţi din frumosul nostru sufletesc„.

Teodora provine dintr-o familie cu patru copii, alte două surori fiind de vârstă preşcolară, iar Maria, pasionată de vioară, şcolăriţă de clasa I, urmându-i la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman. Părinţii fac eforturi pentru susţinerea şi desăvârşirea talentului lor, organizarea programelor de studiu, de participare la cursuri şi studiul individual necesare apariţiilor lor publice necesitând timp şi bani. „Teodora participă din decembrie 2011 la cursurile de perfecţionare pianistică pe care le susţin la Centrul Cultural Budeşti-Neamţ. În această perioadă, tânăra pianistă a făcut un progres demn de luat în seamă, având confirmări atât din partea publicului – când a concertat pe scena Casei de Cultură Roman, la liceele din oraş, Centrul Cultural Budeşti, Muzeul „George Enescu” din Teţcani -, cât şi din partea juriilor care i-au conferit marele premiu şi diploma de excelenţă la concursul „Pro Piano România”, din februarie 2012, de la Iaşi sau premiul I absolut la concursul naţional de pian Carl Czerny, din martie 2012, de la Piatra Neamţ„, a completat maestrul Iulian Arcadi Trofin.

 

Bursele Marsat susţin performanţa

 

Proiectul burselor Marsat, desfăşurat sub sloganul „Investim în performanţă – investim în viitor”, este derulat de societatea Marsat, prin managerul Vasile Balcan, în parteneriat cu „Ziarul de Roman”. Cei nouă bursieri primesc lunar, pe durata anului şcolar, o bursă în valoare de 250 de lei.

Toţi bursierii au confirmat încrederea acordată de iniţiatorii proiectului. Ana Loredana Ciulin, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, a încheiat clasa a X-a cu media 9,57, mai mare decît cea obţinută în clasa a IX-a. Gabriela Sava, absolventă ca şefă de promoţie a Colegiului Naţional „Roman Vodă”, este acum studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, pe locurile finanţate de la buget, iar Antonela Bogliş a încheiat clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” cu media 9,67 şi este studentă în anul I, pe locuri finanţate de la buget, la Facultatea de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Tot student, la Facultatea de Știinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este şi Cosmin Holmanu, absolvent al Colegiului Tehnic „Petru Poni”, iar Ana Maria Dănăilă este studentă la Facultatea de Biochimie din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj. Elena Bostan, elevă la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, a încheiat clasa a X-a cu media generală 9,90. De asemenea, tot cu medii mai mari decît în anul şcolar trecut a încheiat cursurile şi Andrei Turcu, de la Liceul Teologic „Sfîntul Gheorghe”, care a terminat clasa a X-a cu media generală 9,16. Dintre cele mai mici bursiere, Ana Maria Miron a absolvit în această vară gimnaziul la Școala „Mihai Eminescu” cu media generală 9,47 şi este din această toamnă elevă la Colegiul Naţional „Roman Vodă”, profilul ştiinţele naturii. Mica pianistă Teodora Arabu a încheiat clasa I doar cu calificative de „Foarte Bine” şi a primit noi diplome la concursurile de interpretare la care a participat. Din luna februarie, sora ei, violonista Maria Arabu va primi lunar aceeaşi sumă, de 250 de lei, ca urmare a includerii ei de către inginerul Vasile Balcan în proiectul „Investim în performanţă-investim în viitor”. Bursierii îşi vor primi banii în data de 25 a fiecărei luni.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • MIHOC V. 10 ani ago

    Sa faci un bine ,este lucru mare,dar? sa afle toata masmedia ,asta da dovada de lauda, de aratat ca esti cineva,cand vrei sa ajuti ,pai ajuta din tot sufletul si fara publicitate. DAR CUM ,FARA ZIARISTI?

  • Gabriela 10 ani ago

    Ba poate ca este bine sa aratam si fapte de lauda! Poate mai iau si altii un exemplu. Sunt multi care ar putea sa ajute copii talentati, dotati intelectua si fara posibilitati materiale si nu o fac din nepasare. Asa ca merita evidentiati cei carora le pasa!

  • gicu 10 ani ago

    Este o cauza nobila, care face dovada ca se poate acorda o atentie si acestor cazuri de talent.