HomeNeamt

Recuperarea zilelor de 2 şi 3 mai, în timpul săptămânii

Angajaţii din sistemul public care trebuie să recupereze zilele de 2 şi 3 mai, ce au fost declarate zile libere de Guvernul României, nu vor lucra sâmbăta. Cele mai multe instituţii au ales varianta prelungirii programului din timpul săptămânii cu o oră, pentru a rămâne cu weekend-ul liber. Această metodă a fost adoptată atât de Primăria municipiului Roman, cât şi de Prefectura Neamţ sau Consiliul Judeţean Neamţ, dar şi de unele şcoli din judeţ.

 

 

Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate zile libere pentru salariaţii din sectorul public. Astfel, bugetarii se vor bucura de o minivacanţă de şase zile, întrucât data de 1 mai este liberă prin lege, la fel ca şi zilele de 5 şi 6 mai, care sunt prima şi a doua zi de Paşte la credincioşii ortodocşi.

Zilele de 2 şi 3 mai nu vor fi libere pentru sectoarele în care nu se poate întrerupe activitatea, pentru magistraţi şi alte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în acele zile şi nici „participanţilor” în aceste procese. De zile libere nu vor beneficia nici angajaţii Trezoreriei.

Prevederea este valabilă şi pentru angajaţii din sectorul privat, în măsura în care patronatele stabilesc astfel.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0