Prima paginăActualitate

Reclamele la videochat amplasate în Roman ar putea fi interzise

Reclamele la videochat amplasate în Roman ar putea fi interzise

Dimensiune text

 

Municipalitatea a lansat în consultare publică un proiect ce va face obiectul dezbaterii într-o viitoare ședință a Consiliului Local, privind interzicerea unor mijloace de publicitate pe raza municipiului Roman.

Conform proiectului, ar urma să fie interzisă „promovarea, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio/video sau pe orice structură, a oricărei forme de publicitate care promovează activități de tip videochat, în sensul de «camchat», adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în fața unei camere web, gratis sau contra plată”.

Interdicția va viza orice fel de promovare, atât pe domeniul public sau privat al municipiului Roman, cât și pe domeniile private expuse vizualizării publice – pe clădiri, vehicule sau orice alte suprafețe mobile sau imobile care au expunere vizuală publică etc. Încălcarea acestei măsuri ar urma să fie sancționată contravențional, cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 2.500 de lei, ce va putea fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât și proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar – teren, clădire, etc.

„În ultima perioadă, pe raza municipiului Roman au început să se desfășoare campanii publicitare de către diverse societăți de videochat, prin care se promit câștiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, așa cum sunt tinerii. Aceste aceste informații sunt accesibile și minorilor, iar aceștia pot fi ușor influențați, prin mesajele și imaginile prezentate, să acceseze site-urile, fiind expuși astfel unor reale pericole. Având în vedere că aceste activități încalcă normele de moralitate și pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică și psihică a copiilor și tinerilor, ținând cont de lipsa de maturitate intelectuală și nevoia de protecție a acestora cât și de riscurile la care pot fi expuși, Primăria Municipiului Roman nu a avizat/autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice și sunt inadecvate a se desfășura pe raza municipiului Roman”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Proiectul a fost lansat în consultare publică miercuri, 20 mai, pe site-ul Primăriei municipiului Roman. Pentru informaţii suplimentare, cei interesați pot contacta Direcția Juridică – Serviciul Administrație Publică Locală, la adresa de e-mail: admpublica@primariaroman.ro , tel. 0233.208.605. În termen de zece zile calendaristice de la afişare, începând cu data de 20 mai, cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare, pe adresa Primăria Municipiului Roman, Piața „Roman-Vodă” nr. 1. Propunerile, sugestiile şi opiniile scrise cu valoare de recomandare pot fi remise şi Direcției Juridice și Administrație Publică – Serviciul Administrație Publică Locală, la adresa de e-mail de mai sus.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0