Prima paginăCultural

Realizatorul TV Vartan Arachelian vine la Roman

Dimensiune text

Muzeul de Știinţele Naturii din Roman găzduieşte joi, 27 septembrie, începînd cu orele 17.00, a XVI-lea conferinţa cu tema „Comunitatea armeană sub ocupaţia sovietică din România”. Invitatul serii va fi Vartan Arachelian, ziarist, scriitor, realizator de programe pentru radio şi televiziune.

 

Cu acest prilej, Vartan Arachelian va lansa la Roman ultimele apariţii editoriale, care au văzut lumina tiparului la Bucureşti în 2011: „Siruni – Odiseea lui Proscris” (Editura Niculescu) şi „Numele şi Umbra” (Editura Rao). La eveniment vor participa profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu, medicul Dan Gabriel Arvătescu, moderatorul întîlnirii, medicul Emanuel Nazaretean, profesoara Natalia Rusu, Tiberiu Roşu, preot Ionel Doru şi preot Cornel Paiu, preşedintele Societăţii Culturale „Clepsidra” din Roman.

Vartan Arachelian nu este la prima vizită la Roman. Acesta a mai fost prezent în oraşul nostru în anul 2009, la manifestările prilejuite de împlinirea a 400 de ani de atestare documentară a Bisericii Armene din Roman. Vartan Arachelian s-a născut la 21 octombrie 1936 şi este de origine armeană. Are o veche şi bogată experienţă la radio şi televiziune, abordînd întotdeauna subiecte dificile, controversate şi riscante.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0