Prima paginăActualitate

Razie a polițiștilor la Ion Creangă. Amenzi, bunuri confiscate, zeci de șoferi sancționați

Razie a polițiștilor la Ion Creangă. Amenzi, bunuri confiscate, zeci de șoferi sancționați

Dimensiune text

 

Sâmbătă și duminică, 16 și 17 mai, peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice şi criminalistică, împreună cu polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă, au acționat pe raza localității, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine publică și siguranță rutieră, informează IPJ Neamț. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 1.600 de lei, precum și suma de 2.069 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite.

Pentru creșterea siguranței traficului, au fost verificate peste 100 de autoturisme, fiind aplicat 38 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002. În cadrul activităților desfășurate, au fost reţinute trei permise de conducere, fiind retrase șapte certificate și patru plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii, poliţiştii rutieri au depistat, în flagrant delict, o persoană în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere. Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, trei metri cubi de material lemnos. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 59.000 de lei.

„Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost depistați cei doi minori de 14, respectiv 17 ani, care la data de 16 mai, au părăsit în mod voluntar Complexul de Servicii «Familia mea» din municipiul Roman, unde erau instituţionalizaţi. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, pe perioada dispariției, cei doi nu au fost victimele vreunei infracțiuni”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0