Război între primarul Lucian Micu și vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu

Război între primarul Lucian Micu și vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu

Dimensiune text

 

 

 

Protestul de sâmbătă de la București pe tema modificărilor propuse Legilor justiției a trimis Romanul direct în miezul evenimentelor, după ce senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD, a declarat la un post de televiziune că are informații conform cărora primari, printre care și cel al Romanului, au plătit transportul și cazarea protestatarilor. Ulterior, jurnaliștii i-au cerut un punct de vedere și primarului Lucian Micu, acesta negând existența vreunei implicări a sa în proteste și, mai mult, i-a cerut vicepreședintei PSD să-și dea demisia din funcția de senator dacă nu va putea proba cele afirmate.

Sâmbătă seară, fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, a comentat în direct la Digi24 protestele din capitală, afirmând: „Pot să vă transmit şi dumneavoastră ca să vedeţi mesajele care spun că unii primari – şi vă dau exemplu concret mesaj primit de la cineva din Roman – au plătit drumul, cheltuielile pentru transportul celor care au ieşit în stradă”.

Duminică, jurnaliștii de la mai multe posturi naționale de televiziune i-au cerut un punct de vedere și primarului Lucian Micu. De altfel, acesta a postat și un mesaj pe Facebook în care neagă acuzațiile social-democratei Andronescu. „De-a lungul anilor, am fost martor la multe episoade în care adevărul a fost acoperit de minciuni și îmi pare rău să observ că mai există politicieni care chiar nu mai au niciun scrupul. De dimineață, un cetățean mi-a spus că fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, cunoscută ca ministrul Abramburica, și-a permis să mă acuze public, fără nicio dovadă, că am plătit persoane să protesteze la București împotriva Legilor Justiției. Nu înțeleg cum această femeie și-a permis să mânjească numele meu și al orașului nostru cu astfel de minciuni sfruntate. Dreptul de a protesta este al oamenilor. La Roman nu a protestat nimeni sâmbătă seară, dar dacă au fost romașcani care s-au dus la București pentru a-și manifesta nemulțumirea față de guvernarea PSD – nu a fost nici datorită mie, ci din cauză că în politică mai există personaje mizerabile. Dragi romașcani, să nu plecați niciodată capul în fața celor care vor să vă jignească și să arunce cu noroi asupra orașului nostru! Am încredere că cei de la Digi24 vor demonta minciunile vicepreședintelui PSD și am încredere că justiția va scoate la lumină adevărul despre Roman”.

La Digi24, edilul Romanului a declarat că intenționează să o dea în judecată pe Ecaterina Andronescu: „E ca un şoc pentru mine declaraţia pe care a făcut-o. Un lucru total neadevărat şi voi analiza împreună cu jurişti din primărie dreptul de a o acţiona în judecată pentru astfel de afirmaţii”.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • ulise 2 ani

  Locuitorii minicipiului Roman nu au votat ” ciuma rosie ” , iar orasul nostru nu este ingenuncheat de o conducere psd-ista. Asta e clar.
  Tovarasa Andronescu este o profana iar dovada este calitatea actului de invatamant din Romania.
  Cat despre primarul Micu acesta nu a platit pe nimeni si asta dintr-un motiv foarte simplu : nu are bani !
  Primarul Micu nu are bani pentru asa ceva. Daca ar fi fost un spagar la nivel inalt, ca alti primar din tara , ar fi avut. Dar el nu are. E un primar modest si …. cam atat ! Declaratia lui de avere este „subtire”. Cu exceptia capitalei , in provincie este deosebit de greu sa mai faci rost de bani la negru . Foarte greu ! De la un an la altul este din ce in ce mai greu.
  Primarul Micu impreuna cu domnul Leoreanu ar fi vrut ca cetatenii romascani sa fie prezenti in numar tot mai mare la orice manifestatie antiromaneasca dar au lasat la latitudinea fiecarui romascan acesta decizie.
  In aceste zile nu se mai pune problema sa protestezi contra psd sau contra dragnea sau contra guvernului Protestele sunt contra celor ce sunt improtriva romanilor. Astazi asistam la un guvern ce munceste pe multi bani contra romanilor.
  Ca o parere personala : fiecare judet si fiecare localitate sa participle la demosntatii anti-….. conform cu ce au votat !
  ROMASCANII AU VOTAT CONTRA CIUMEI ROSII ! NU MAI AVEM DATORIA SA PARTICIPAM LA MANIFESTATII ! RAUL L-ATI FACUT VOI CEILALTI CARE ATI VOTAT CU PSD-UL SAU VOI CEI CARE NU ATI VOTAT DELOC ! VOI SA IESITI IN STRADA !!!!
  Singura lupta legala, in zilele noastre , este cu stampila iar romascanii au castigat aceasta lupta la alegeri !
  In Romania , PSD este legal ales dar nu este si legitim ! Daca vreti sa-i dovediti nelegimitatea atunci mars in strada , voi cei care nu ati votat deloc sau mars in strada cei care ati votat cu el ! DIN CAUZA VOASTRA PSD ESTE LA PUTERE ! EU AM VOTAT MICU ! EU AM VOTAT LEOREANU ! EU NU AM VOTAT PSD ! ASA CA…IMI PERMIT SA STAU ACASA ! ESTE VREMEA SA STI TU , BOULEANA CARE NU AI VOTAT SAU BOULEANA CARE AI PUS STAMPILA PE PSD CA ESTE STRICT LUPTA TA DEOARECE DIN CAUZA TA SE INTAMPLA ASTA !
  Sper ca am fost clar !

 • adriana 2 ani

  În 2014, Senatul unde PSD și ALDE aveau majoritate, după consultarea dosarului de urmărire penală întocmit de DNA, i-a ridicat imunitatea parlamentară Ecaterinei Andronescu pentru luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență în legătură cu cumpărarea licențelor Microsoft.
  De atunci, fără rușine, Ecaterina Andronescu se prezintă în mod constant în emisiuni de televiziune unde ne dă lecții și ne vorbește despre cariera ei impecabilă cu toate că a fost acuzată și de plagiat și de coordonare de doctorate plagiate.

 • Ramona 2 ani

  Oamenii pur și simplu nu își doresc ca infractorii cu condamnări să facă legi în România. Ce-i așa de greu de înțeles, tovarășa Andronescu Ecaterina!?