Prima paginăPolitica

Raport de activitate al Guvernului României pe perioada stării de urgență instituită de președintele României

Raport de activitate al Guvernului României pe perioada stării de urgență instituită de președintele României

Dimensiune text

 

Partidul Național Liberal a preluat guvernarea României într-o situație economică deosebit de dificilă, marcată de puternice dezechilibre economice, de lipsa investițiilor publice, de ritmuri scăzute ale productivității, de o capacitate administrativă redusă, de o creștere economică fragilă, bazată aproape exclusiv pe consum. Mai mult decât atât, absorbția fondurilor europene a avut un nivel deosebit de redus în perioada 2014-2019, cu impact asupra marilor proiecte de infrastructură, investițiile publice fiind sacrificate pe fondul majorării nesustenabile a cheltuielilor.

În perioada de creștere economică 2016-2019, ritmul alocărilor pentru investiții publice s-a menținut sub nivelul de 4% din PIB, ca efect al scăderii constante a veniturilor fiscale. Ca urmare a estimărilor nerealiste de venituri, anul fiscal 2019 sa încheiat cu un deficit bugetar de 48,3 miliarde lei, reprezentând 4,6% din Produsul Intern Brut (PIB), cu mult peste criteriul de convergență nominală impus de Uniunea Europeană statelor membre, de 3% din PIB.

Întregul raport poate fi citit mai jos sau poate fi accesat la acest link: https://bit.ly/2W9arpv (necesită Adobe Reader).

Partidul Național Liberal
Comunicat de presă

 

raport-activitate-guvern-05052020

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0