Prima paginăSocialSanatate

Radu Firăstrău a fost învestit ca director al CAS Neamţ

Dimensiune text

Joi a avut loc învestirea oficială în funcţie a noului preşedinte director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, juristul Radu Firăstrău, în prezenţa prefectului judeţului Neamţ, George Lazăr.

„Casa de Sănătate este una din structurile cele mai importante ale judeţului, motiv pentru care managementul trebuie să fie eficient, transparent, care să responsabilizeze sistemul de sănătate. Sunt ferm convins că Radu Firăstrău va avea o deschidere totală faţă de actul medical, de nevoile şi dotările sistemului şi faţă de cetăţeni”, a declarat George Lazăr, prefectul de Neamţ.

„Unul dintre obiectivele mele prioritare pentru 2014 îl reprezintă derularea în condiţii optime a activităţii cu furnizorii de servicii medicale, medicamente, urmărindu-se în permanenţă creşterea calităţii actului medical. Un alt obiectiv este realizarea bugetului de investiţii şi cheltuieli, limitarea abuzurilor consumului de servicii medicale, raportările şi respectarea legislaţiei şi a normelor Casei Naţionale de Sănătate. Planul meu de management este cu indicatori de performanţă. Având în vedere că este o funcţie importantă, mă prezint cu multă deschidere şi dăruire”, a declarat noul preşedinte al CAS, Radu Firăstrău.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 23 septembrie

În conferinţa de presă organizată cu ocazia învestirii, noul manager a afirmat că se va preocupa de comunicare, în scopul respectării principiului transparenţei, şi că doreşte ca cetăţenii să apeleze cu încredere la sistemul sanitar din judeţ, care, conform spuselor sale, este unul bun. După numirea de joi, noul preşedinte va avea o perioadă de probă de 90 de zile. Îşi va putea păstra fotoliul de preşedinte pe toată durata mandatului de patru ani, dacă indicatorii de management vor fi atinşi. „Am avut mari emoţii astăzi, însă eu cred că a fost bine”, a declarat Radu Firăstrău, la finalul ceremoniei.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Gestionarul 8 ani

  Sa fie intr-un ceas bun!Problema cu „deschiderea” am inteles-o,pentruca orice pravalie ca sa functioneze trebuie mai intai deschisa.Ceva mai complicat va fi momentul inchiderii cand se trage linie,se aduna si se scade pentru a vedea ce ramane…Dar ai de partea ta doua garantii de reusita : entuziasmul si tineretea.Mult noroc!

 • Dan M. 8 ani

  Va doresc sa faceti performanta asa cum si tatal d-stra a performat in domeniul cardiologiei.
  Mult succes!

 • Un pacient 8 ani

  Nu știu dacă intra in competentele CAS , dar , dacă nu se poate aduce aparatura modernă in clinicile din județ , măcar tot ce înseamnă consumabile sa fie de calitate si poate in sedintele ce vor urma cu managerii spitalelor sa-i sfatuiti sa le amintească medicilor si personalului sa arate prin comportament si servicii ca ei au ales aceasta meserie nobila . Mult succes si … Sănătate !