HomeInedit

Quantic dă oraşului o nouă înfăţişare

În perioada 1-8 iulie, are loc la Roman un festival intercultural de artă stradală, în urma căruia trei clădiri din oraş vor căpăta o nouă faţă.

1graffiti 2Proiectul este implementat de Asociaţia Quantic, o organizaţie non-guvernamentală din Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Roman şi Centrul pentru copiii cu autism „Delfinul”. Acest festival are loc în cadrul proiectului „RE:mapping”, finanţat de Comisia Europeană prin programul „Tineri în acţiune”. Sunt desenaţi pereţii Centrului „Delfinul”, de pe strada Bogdan Dragoş, Școala de Artă „Sergiu Celibidache” şi sala de sport din cartierul Nicolae Bălcescu.

La Centrul „Delfinul”, lucrările erau, duminică după-amiază, foarte aproape de final. „Este foarte frumos totul. Au desenat un perete exterior şi întreg holul. Ne-am bucurat că am fost aleşi ca beneficiari ai acestui proiect. Artiştii au fost foarte deschişi faţă de copiii de la noi, care au fost numiţi «ucenici». Le-au cerut părerea în privinţa culorilor pe care să le folosească, le-au acceptat ideile şi s-au comportat cu ei ca şi cum ar fi fost copii normali, care nu suferă de vreo dizabilitate. Lucrările sunt foarte frumoase, iar copiii sunt extrem de încântaţi, a afirmat Alina Mihaela Iucha, coordonatorul centrului Delfinul Roman.

1graffiti 3„Prin intervenţiile artistice şi comunitare, proiectul «RE:mapping» revitalizează spaţiile publice ale oraşului Roman, creează oportunităţi de exprimare pentru tinerii artişti şi promovează arta stradală ca formă de dialog intercultural, care aduce oamenii mai aproape. Asociaţia Quantic este o platformă deschisă pentru oricine vrea să exploreze, să creeze, să producă schimbare către un viitor în echilibru cu natura şi în care să avem cu toţii şanse egale şi acces egal la resurse”, a precizat Alexandra Șoldănescu, membru al asociaţiei Quantic.

Comentarii

WORDPRESS: 0