HomeActualitateRural

Puieții de la Consiliul Județean sunt refuzați de primării

Primarii refuză să planteze puieții pentru că proprietarii de terenuri agricole nu își dau acordul.

 

Consiliul Județean (CJ) Neamț a venit cu o nouă ofertă de puieți pentru comunele din jurul Romanului. Puieții au fost aduși de la Constanța de la o firmă specializată în crearea perdelelor de protecție. Scopul acțiunii derulate cu sprijinul CJ Neamț este limitarea efectelor înzăpezirilor pe drumurile naționale și a alunecărilor de teren.

Cei mai mulți primari spun că momentul plantării este inoportun. ”În primăvară, am solicitat 10.000 de puieți de salcâm la Consiliul Județean pentru drumul județean 159 A, predispus la înzăpezire. Nu am primit acești puieți, iar acum nu este timpul optim. Tarlalele sunt pline cu porumb și nu putem intra să plantăm”, a declarat Liviu Cristian Ploșniță, primarul comunei Bahna.

Oferta a fost respinsă și de administrația publică locală de la Oniceni. ”Nu am teren pentru plantarea de puieți”, a spus primarul Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni.

După ce s-a gândit mai bine, primarul a înțeles că plantarea puieților ar putea stopa și fenomenul alunecărilor de teren cu care se confruntă zona. ”Avem 198 de hectare de teren degradat, cu risc de alunecări de teren. Puieții ar putea ajuta, dar este prea târziu”, a spus primarul Duminică.

Primarul comunei Icușești ar vrea să accepte oferta de puieți, dar se lovește de refuzul localnicilor. ”Pentru satele Bălușești și Icușești, predispuse la înzăpezire, plantarea acestor perdele forestiere ar stopa înfundarea drumurilor. Terenurile pe care ar trebui să facem aceste plantări se află în proprietatea localnicilor și nu își dau acordul”, a spus Leonard Oprea, primarul comunei Icușești.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • carcotas 9 ani ago

    Unii primari au taiat totii copacii intalniti in cale cum sa planteze altii ? ei nu stiu ce inseamna un pom pentru omenire , FARA CUVINTE!

  • padurar 9 ani ago

    Romanii sunt foarte reticenti la a face lucruri care au importanta pentru viata comunitatii.La noi nu se planteaza ,ci se distruge.S-au taiat padurile ,livezile,viile ,copacii de pe langa casa omului ,de prin parcuri si de pe marginea drumurilor.Ce se planteaza se distruge ,se fura!Oare de unde atata ura,atata salbaticie??