PSD critică Primăria Roman. Parlamentarii PSD se oferă să sprijine activitatea municipalității

HomePolitica

PSD critică Primăria Roman. Parlamentarii PSD se oferă să sprijine activitatea municipalității

 

 

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, 23 martie, senatorul PSD de Neamț Dan Manoliu, președintele PSD Roman, și consilierul local Constantin Holban, au adus mai multe critici activității administrației publice locale din Roman și a primarului Lucian Micu. Între altele, problemele identificate de reprezentanții PSD în cadrul activității municipalității s-au referit, conform afirmațiilor acestora,  la creșterea taxelor și impozitelor locale – „majorate nejustificat” -, la supradimensionarea organigramei Primăriei și a instituțiilor din subordine, la posibila colaborare cu societatea Apa Vital Iași pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă, la lipsa unor proiecte noi de investiții sau la ultimul raport al Curții de Conturi asupra activității primăriei.

„Foarte puține lucruri s-au întâmplat, sau aproape deloc, ca investiții noi. În spațiul public există o singură scuză: vremurile sunt grele, nu avem bani. Trebuie studiate toate rectificările bugetare de la ședințele de consiliu din acest an, să se vadă unde au plecat banii. Dar, în momentul când aloci bani destul de substanțial pentru diverse, să spun așa, studii, în afară de studii de fezabilitate, bani duși pe apa sâmbetei, o serie de serbări, și pe de altă parte spui că nu ai bani pentru investiții, mie mi se pare că nu e corect”, a afirmat senatorul Manoliu.

Reprezentanții PSD au sugerat că o soluție pentru sprijinirea activității municipalității ar putea-o reprezenta întâlnirile cu parlamentarii romașcani – sugerând un tip de întâlnire de genul „masă rotundă” la care să fie prezenți toți parlamentarii -, într-un moment în care Romanul și zona Roman dispun de cea mai mare reprezentare în parlament din ultimii ani: trei parlamentari de la PSD, doi de la PNL, unul de la USR, plus reprezentantul Federației Comunității Evreiești, care are este legat de municipiul Roman.

„Din acest motiv, Romanul cred eu că este una dintre zonele cele mai privilegiate ale României, cu un număr foarte mare de parlamentari, ceea ce ar permite o activitate intensă și ar putea duce la dezvoltarea municipiului Roman, dacă acest lucru s-ar dori. Deci există toate premisele ca, împreună, să putem realiza lucruri bune în domeniul acesta al activității legislative”, a afirmat deputatul PSD Viorel Stan, prezent și el la această conferință de presă. „Chiar sunt bucuros că Romanul are acum șapte parlamentari, o forță, iar acum depinde de mai tânărul nostru primar cum știe să folosească această forță a Romanului”, a declarat consilierul local Constantin Holban.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • mama omida 6 ani ago

  psd’ul s’a plans ca se fura mai mult ca pe vremea lor!! asta e ! rabdare ,o sa va vina randul !! nu mai sunt bani ? ei,nu mai e coana Lenuta si nea Gheorghe sa bage bani in c..ul vostru,daca pe voi nu va duce mintea decat la majorat taxe,din alea sa „traiti” !!singurul lucru bun e ca scade somajul,daaa,ii bagam pe toti la primarie !! trebuie trase 2 dungi ,pac! un inspector clasa 3 cu 10 ani experienta taticu!! mimam examen!! facem rond cu flori? no problemo,alt inspector !! nu avem investitii ? eeei !! facem pasaje subterane,facem parcari supraetajate!! nu trece nimeni ,dar le facem ! sa vada prostanu ‘ platitor ce destepti suntem noi ..ba le mai dam si un ziar sa le reamintim !!

 • ulise 5 ani ago

  Omida ! Meriti strivita pana iti tasneste pe-o laterala sucul verzui amarui ce-l rozi fara mila ! Nesatuloo ! Cum poti apara PSD-ul ? Ce face PSD-ul pentru tara asta si pentru Roman ? Taratura paroasa ! De unde sti ca nu va trece nimeni pe sub pasajul acela ? Parcarea aia supraetajata este goala din vina lui Leoreanu ? In zona Pietei Mari sunt zeci de soferi nesimtiti care-si lasa autovehiculele aiurea ! Din lene , ignoranta si prostie nu vor sa foloseasca parcarea. Dar tu comentezi orice ! Omida comunista ! Iubitor de psd ! Din cauza ta si a altor ca tine care votati PSD ….. esti o nulitate

  • mama omida 5 ani ago

   ulise !! mai citeste odata !! ma scuzi ca ma repet :esti prost ,stai jos !!

 • Intradevar OMIDA are probleme cu neuronii.