HomeReligie

PS Petru Gherghel vine la Roman

Sîmbătă, 11 august, PS Petru Gherghel (foto) va participa, la Roman, la un eveniment desebit. Pe 2 august, Mănăstirea „Sfînta Maria a Îngerilor”,  a Surorilor Clarise Urbaniste, din Roman, a marcat hramul mănăstirii printr-o liturghie solemnă prezidată de preotul Emilian Cătălin, ministrul provincial al Provinciei „Sfîntul Iosif” a Fraţilor Minori Conventuali din România.

 

În perioada 2-10 august a avut loc o novenă de pregătire  pentru sărbătoarea din 11 august, Solemnitatea “Sfînta Clara de Assisi”, cînd, prin liturghia care va fi prezidată de PS Petru Gherghel, în aceeaşi capelă, la ora 9.30, se va încheia anul jubiliar dedicat celor 800 de ani de existenţă a Ordinului Surorilor Clarise. La Liturghia din 11 august va fi binecuvîntată icoana sfintei Clara de Assisi. Manifestările acestui an jubiliar au început la 17 aprilie 2011.

Surorile Clarise au fost înfiinţate la 9 august 1253, de sfîntul Francisc şi sfînta Clara din Assisi. Specificul acestei mănăstiri este viaţa contemplativă claustrală.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Si uite cum ajuta acesti clerici populatia saracita a Neamtului!