Prima paginăReligie

PS Petru Gherghel a dezbătut soarta familiei, la Traian

Dimensiune text

Pe 11 aprilie, PS Petru Gherghel (foto), episcopul Diecezei de Iaşi, s-a aflat la Traian, comuna Săbăoani, unde a discutat despre soarta familiilor romano-catolice din dieceza de Iaşi. Dezbaterea s-a ţinut cu ocazia Consiliului Pastoral Diecezan, organism al Episcopiei de Iaşi.

 

 

Consiliul este format din preoţi şi laici care cunosc problemele din parohiile romano-catolice şi care fac propuneri pentru îmbunătăţirea vieţii comunităţilor catolice. Din cei 80 de membrii aleşi şi numiţi în toamna anului 2010, au participat 53.

traian petru gherghel 12042Episcopul Petru Gherghel a conturat imaginea actualului Sfânt Părinte, papa Francisc, ca o „bucurie nouă” şi i-a invitat pe consilierii pastorali la o susţinere generoasă a papei Francisc.
Preotul Iosif Enăşoae, responsabilul cu Oficiul pentru Pastoraţia Familiei şi a Laicilor din Dieceza de Iaşi, a prezentat câteva constatări după analiza unui sondaj recent, ce a vizat starea credinţei la persoane născute între anii 1978 şi 2000.

Concluziile sondajului au fost că se impune necesitatea comunicării între generaţii, prioritizarea căsătoriei şi a apropierii tinerilor de Dumnezeu, conştientizarea gravităţii morale a avortului şi eutanasiei, oferirea unor mesaje de speranţă către tânăra generaţie şi susţinerea celor care au anumite dependenţe.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0