Prima paginăNeamt

PS Ioachim Băcăuanul s-a întîlnit cu Arhiepiscopul de Praga

Dimensiune text

O delegație de ierarhi în frunte cu Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a fost prezentă, duminică și luni, la mănăstirile nemțene Agapia și Văratec. Din delegație au făcut parte Preafericitul Hristofor, Arhiepiscop de Praga și Mitropolit primat al ținuturilor Cehiei și Slovaciei.

 

 

Înaltele fețe bisericești au fost însoțite de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Delegația a făcut un prim popas la Mănăstirea Agapia. În biserica mănăstirii a fost săvîrșit un Te Deum în cinstea oaspeților. Patriarhul României a subliniat rolul misionar pe care îl au așezămintele monahale.
Mănăstirile au fost întotdeauna locuri de pelerinaj, iar pelerinajul, o lucrare de împrospătare spirituală, o lucrare de înnoire duhovnicească„, a spus Preafericitul Daniel.

Oaspeții au vizitat Mănăstirea Văratec și așezămîntul social-filantropic „Cuvioasa Nazaria”, situat în vecinătatea mănăstirii, aflată de opt ani în construcție. Așezămîntul este destinat bătrînilor și cuprinde 28 de apartamente cu trei camere, săli de mese, cabinet medical, bucătărie, spălătorie și un paraclis pentru slujbele religioase.

COMENTARII

WORDPRESS: 0