Prima paginăRoman

PS Ioachim Băcăuanul a fost sărbătorit la Catedrala de la Roman

Dimensiune text

Episcopul-vicar a fost felicitat de ziua lui de primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț, preoți și diaconi, credincioși veniți special la Catedrală.

 

 

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat vineri, 29 martie, în Catedrala ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfințite.
”În cadrul slujbei, preoții și diaconii, împreună cu credincioșii prezenți în sfântul și vechiul lăcaș de închinăciune au înălțat rugăciuni de mulțumire bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate acestei eparhii și asupra Preasfinției Sale, la ceas de bucurie duhovnicească, deoarece episcopul Ioachim Băcăuanul și-a sărbătorit ziua de naștere”, a declarat preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Ioachim Bacaoanul aniversare 29035După Sfânta Liturghie, preoții consilieri și inspectorii eparhiali, alături de preoții protopopi, au participat la slujba de Te Deum oficiată de preotul Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului.
”Cu acest prilej, părintele vicar a evidențiat, într-o concisă și elocventă prezentare, activitatea Preasfinției Sale, derulată în cei 13 ani de arhierie, atât în plan administrativ, cât și în plan social-filantropic și pastoral-misionar”, a mai spus preotul Gherasim.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Roman, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, a mulțumit Preasfinției Sale pentru modul în care s-a implicat în viața comunității romașcane, constituind pentru toți, în opinia sa, un model, prin viața și activitatea desfășurată, un factor de unitate și armonie pentru romașcani. În semn de recunoștință, primarul Leoreanu a oferit PS Ioachim Băcăuanul o ”diplomă aniversară”.

Ioachim Bacaoanul aniversare 29033Un cuvânt de prețuire a adresat ierarhului și profesorul Viorel Stan, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, prezent la eveniment, alături de alți reprezentanți ai ISJ Neamț.

La rândul său, PS Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt de mulțumire față de bunul Dumnezeu și față de toți cei care i-au fost și îi sunt alături în frumoasa, dar dificila misiune.
”Mă rog lui Dumnezeu și mă întreb dacă Hristos Domnul se recunoaște în faptele și activitatea pe care o desfășor în această eparhie, pentru că ziua aniversară trebuie să fie, pentru fiecare dintre noi, un timp al bilanțului. În această zi, mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții venit prin părinții noștri cărora, dacă mai trăiesc trebuie să le sărutăm mâna, iar dacă s-au dus la Domnul să mergem la mormintele lor să facem o rugăciune pentru că s-au ostenit întru ridicarea noastră. Vă mulțumesc tuturor colaboratorilor mei și tuturor celor care ați venit să ne înconjurați cu dragoste. Să rămânem în dragostea lui Hristos pe calea Evangheliei Sale”, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0