Prima paginăSanatate

Protezele mamare vor fi decontate de la 1 aprilie

Dimensiune text

Autorităţile din domeniul sanitar au decis să subvenţioneze cu fonduri de la buget implantul mamar, necesar a fi făcut în urma unei amputaţii oncologice.

 

Decontarea implanturilor mamare pentru femeile care au suferit o mastectomie, adică îndepărtarea chirurgicală a sânilor, va fi valabilă începând din luna aprilie. Statul va deconta câteva mii de lei, în funcţie de fiecare caz.

În momentul de faţă, Casa de Asigurări de Sănătate decontează, prin programele sale, doar intervenţia chirurgicală şi internarea, iar proteza, atât de necesară pentru a oferi o viaţă normală şi demnă femeilor care şi-au pierdut sânul, nu se află pe această listă. Practic, este nevoie de 400 de euro pentru a reda speranţa acestor femei. Atât costă o proteză mamară de bună calitate. Proteza care imită aspectul natural al sânului poate fi implantată chiar după efectuarea operaţiei de mastectomie.

În judeţul Neamţ, numai anul trecut au fost diagnosticate 1.689 de cazuri noi de cancer, dintre care câteva zeci au fost cazuri noi de cancer la sân. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, în general, cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei şi prima cauză de deces este cancerul de sân.

COMENTARII

WORDPRESS: 0