Protest la miezul nopţii în Penitenciarul Bacău

Protest la miezul nopţii în Penitenciarul Bacău

Dimensiune text

 

penitenciarul bacauÎn Penitenciarul Bacău, care adăposteşte femei condamnate şi inculpaţi aflaţi în perioada arestului preventiv, în regim semi-deschis, în noaptea de miercuri spre joi a avut loc un protest al deţinuţilor. Conform reprezentanţilor instituţiei, cei închişi au făcut gălăgie, lovind gratiile şi incendiind bucăţi de hârtie. Dimineaţă, 43 dintre deţinuţi au refuzat micul dejun.

„Protestul s-a desfăşurat de la miezul nopţii până în jurul orei 2.00, când deţinuţii au lovit gratiile cu obiecte metalice şi au incendiat materiale textile şi câteva hârtii. Au fost chemaţi jandarmii, pompierii, dar şi o ambulanţă, pentru orice eventualitate. Nu a fost nevoie de intervenţia în forţă, protestul încheindu-se de la sine”, a declarat subcomisar Mădălina Mătăsaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

În această instituţie se află acum închise circa 400 de persoane. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că se înregistrează proteste în 19 penitenciare, faţă de 12 miercuri seară şi faţă de opt miercuri la prânz. Proteste sunt la penitenciarele Iaşi, Poarta Albă, Botoşani, Oradea, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Vaslui, Bucureşti-Jilava, Tulcea, Bistriţa, Deva, Aiud, Bacău, Mărgineni, Arad, Târgu Mureş, iar în noaptea de miercuri spre joi au fost proteste la penitenciarele Mărgineni, Tulcea şi Bacău.

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă in penitenciare !
    Acei oameni care „populează” închisorile au ajuns acolo datorită propriilor fapte care au fost sancționate de lege! Prin faptele lor, acei oameni au încălcat legi, reguli, vieți ale semenilor, au violat, au tâlhărit, au molestat, au săvârșit fapte care au fost sancționate de lege. Societatea a decis izolarea lor și le acordă asistența pe care statul are capacitatea (resursele) pe care o poate acorda. Să se pună în vederea infractorilor prin popularizarea dusă până la extrem că acestea sunt condițiile pe care statul român le poate asigura ACUM și în situația în care o persoană ÎNCALCĂ LEGEA nu va beneficia de condiții de încarcerare mai bune decât cele existente acum …. care, din punctul meu de vedere, nu reprezintă o pedeapsă ci mai degrabă o recompensă, adică sugerez faptul că nu trebuie acordată o asistență mai mare acestor nemernici ci chiar trebuie ca ei să simtă că au produs suferințe semenilor sau prejudicii societății pentru care trebuie să plătească, nu să „meargă la închisoare ca în stațiune” unde să beneficieze de o asistență mai mare decât beneficiază populația acestei țări. Din contră, ar trebui ca ei să fie privați de anumite drepturi curente, privare pe care statul trebuie să o popularizeze cu multă insistență.
    La situația creată nu este decât o soluție : INTERVENȚIA ÎN FORȚĂ, IDENTIFICAREA DEȚINIȚILOR CARE AU INIȚIAT ȘI AU DECLANȘAT ACEASTĂ SITUAȚIE ȘI PRELUNGIREA „SEJURULUI” ACESTORA AȘA CUM PREVEDE LEGEA!