Prima paginăNeamt

Protest în IPJ: absent de la muncă

Dimensiune text

Agentul de poliție Ioan Cănărău (foto), vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, refuză să lucreze mai mult de trei ture de noapte consecutiv. Acesta vrea ca polițiștii să aibă cît mai puține ture de noapte într-o lună.

 

Accidentul rutier de la Giurgiu, în care trei polițiști au murit, iar un al patrulea a fost grav rănit, a stîrnit reacții și în Neamț. Agentul de Poliției Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) din România, a spus că sindicatul a reclamat de mai multe ori faptul că polițiștii sînt extenuați din cauza numeroaselor ture de noapte.
Astfel de evenimente puteau fi evitate prin simpla luare în considerare a apelurilor noastre privitoare la implicațiile turelor de noapte prelungite. Credem că viața noastră, a polițiștilor, este mai importantă decît orice statistică sau stare infracțională care crește nu din vina agenților de siguranță, ci din cauza situației sociale generale. Personal, asumîndu-mi toate consecințele, voi refuza să mai efectuez mai mult de trei ture de noapte consecutive. Stările de nemulțumire, indignare și revoltă în rîndurile polițiștilor cresc direct proporțional cu atitudinile de nepăsare, comoditate și indiferență ale celor care, pentru a-și păstra funcțiile, încalcă drepturile polițiștilor„, a afirmat agentul Ioan Cănărău.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț susțin că programul de lucru al polițiștilor a fost organizat conform ordinelor ministrului de Interne, ale Inspectoratului General al Poliției Române și cu acordul dintre sindicaliști și minister. „Programul de lucru al polițiștilor este respectat. Polițiștii vor face ture de noapte atît timp cît e nevoie. Aceste ture de noapte sînt plătite suplimentar, iar polițiștilor li se asigură refacerea capacității de muncă. Dacă demersul domnului Cănărău este unul legal, nu am nici o problemă, dar, dacă nu respectă legea, va suporta consecințele. Eu ce să fac, să vorbesc cu hoții și să îi rog să nu mai fure noaptea?„, a întrebat, retoric, comisarul șef Paul Tablan, inspectorul șef al IPJ Neamț.

Reamintim că, miercuri dimineață, patru polițiști din Giurgiu au fost implicați într-un accident rutier grav. Cei patru se întorceau acasă cu mașina unuia dintre ei, după ce fuseseră de serviciu în tura de noapte.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • remus 9 ani

    Nu domnule inspector sef, nu sunt de acord cu punctul dvs. de vedere sa nu mai fure hotii noaptea. Dvs. si ceilalti inspectori sefi trebuia sa luati pozitie in timpul ministrului IGAS, la reducerile de personal si desfintarea posturilor, nu sa luati pozitia ghiocel si sa va multumiti ca v-ati salvat scaunul si nu sunteti printre cei concediati.